Ford Fiesta se lansează în Europa cu trei versiuni noi

Noua generație Ford Fiesta s-a lansat pe piața europeană anul trecut. Inițial compacta americană a fost disponibilă în două tipuri de caroserie, cu 3 şi 5 uși, cu nivel de dotări standard, cu accente sport la exterior ST-Line şi în varianta de top Vignale, iar acum acestor versiuni se vor alătura altele două, una cu capacități sporite în off-road Active, și versiunea de performanţă ST în ambele variante de caroserie, cu 3 şi 5 uşi.
Ford Fiesta Active beneficiază de accente offroad din plastic negru la exterior şi jante originale de 17 inch, iar cea mai importantă diferenţă practică este făcută de garda la sol mărită până la 152 mm (+18 mm), însă nici vorbă de tracţiune integrală. Surplusul de milimetri la garda la sol se datorează resetării suspensiei şi, în special, a amortizoarelor. Direcţia a fost revizuită, iar şoferii vor avea de alege unul dintre cele 3 regimuri de condus disponibile: Eco (indisponibil pe versiunile cu cutie automată), Normal şi Slippery, ultimul fiind dedicat aventurilor uşoare în afara drumurilor şi suprafeţelor cu aderenţă redusă.
La interior plăcerea vizuală va fi asigurată de inserţiile contrastante din plastic, vopsite în culoarea caroseriei. Echipările, însă, vor fi împrumutate de la versiunile mai dotate a hatchback-ului standard, acestea includ un număr vast de sisteme de siguranţă, precum cel de prevenire a impacturilor cu detectarea pietonilor, sistemul de monitorizare a indicatoarelor şi marcajului rutier împreună cu sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, dar şi cel de prevenire a impactului în timpul deplasării în direcţie inversă. La interior îşi mai face loc sistemul multimedia SYNC 3 cu ecran tactil de 8 inch şi sistemul audio B&O Play.
Sub capota Ford Fiesta Active se va situa benzinarul de 1.0 litri EcoBoost în una dintre cele patru variante de putere disponibile, de 85 CP, 100 CP, 125 CP sau 140 CP, sau propulsorul pe motorină de 1.5 litri în două variante de putere – 85 CP sau 120 CP. Turbodieselul se cuplează doar la cutia manuală cu 6 trepte, pe când pentru motoarele pe benzină este disponibilă o cutie automată cu 6 rapoarte.
Versiunea de performanţă ST este disponibilă pentru ambele variante de caroserie Fiesta, cu 3 sau 5 uşi. Afară de modificările exterioare, ce includ alte bare de protecţie cu incizii de aer mai mare, un aspect mai agresiv şi jante din aliaj de 18 inch, versiunea de performanţă dispune de noul benzinar performant de 1.5 litri cu 3 cilindri, ce livrează 200 CP şi 290 Nm, graţie căruia compacta poate accelera până la 100 km/h în 6.5 secunde, viteza maximă fiind limitată la 232 km/h. Suspensia versiunii de performanţă a fost rigidizată pentru o stabilitate maximă, iar volanul oferă un feedback mai pronunţat, reacționând mai activ la comenzile şoferului.
Ford Fiesta ST va fi disponibil în 3 nivele de dotări, care diferă între ele doar prin echipamentul inclus, pentru toate modelele fiind prevăzut un singur motor cu acelaşi nivel de putere. Dotările disponibile pentru ST sunt, în mare parte, identice celor prevăzute pentru alte versiuni Fiesta, iar printre opţionalele exclusive se enumeră scaunele sport Recaro şi nuanţele originale a caroseriei. Pentru clienţii mai pretențioși în nivelele de echipare II şi III este disponibil pachetul Performance Pack, ce include sistemul de launch control.
Toate cele trei versiuni noi pot fi deja comandate în Europa, iar primii clienţi se vor bucura de automobilele livrate în vara acestui an.
0
1,811
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!