Ford pregătește un automobil special pentru anul viitor, ca parte a planului de reorganizare a gamei de modele

Ford pregătește un automobil cu totul special, care va debuta și se va lansa pe piață în decursul anului viitor. Probabil, modelul va fi primul reprezentant al seriei de modele anunțate de Ford anterior, care vor produce o adevărată revoluție în gama producătorului american, în producție de serie urmând să rămână doar modelele Mustang și Focus cu capacități sporite în offroad, pe când celelalte modele din gamă vor fi SUV-uri și pick-up-uri, cele existente în prezent și unele absolut noi.
Viitorul model s-a ales cu o denumire de-a dreptul lenendară – Mach 1. Aceasta aparținea unei dintre cele mai puternice versiuni Ford Mustang de primă generație. Noul Mach 1 va fi un automobil cu totul diferit, din punct de vedere conceptual, însă americanii motivează alegerea denumirii cu designul noului model, care va fi un crossover cu trăsături stilistice asemănătoare actualului Mustang.
La baza Ford Mach 1 va sta platforma noii generații Ford Focus, ceea ce înseamnă că standard crossover-ul va avea tracțiune pe puntea față, însă nu este exclusă apariția unei versiuni cu tracțiune integrală ulterior. Cel mai curios este faptul, că Mach 1 va fi un crossover electric, iar producătorul asigură că acesta va fi capabil să parcurgă distanțe de până la 300 mile (sau 480 km) cu "un singur plin". Totodată, designul inspirat de la Mustang ar putea aduce cu sine și un caracter mai sportiv electromobilului.
Astfel, Ford Mach 1 va deveni primul vehicul complet electric cu un astfel de nivel de autonomie pentru compania americană. Modelul este dezvoltat de specialiștii companiei din Detroit și va debuta anul viitor, ulterior fiind lansat pe piața mondială.
0
1,873
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!