General Motors anunţă sfârşitul producţiei Cadillac ATS

General Motors pensionează sedanul Cadiilac ATS, menit să concureze cu modelele triadei germane precum Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz C-Class. Modelul nu va avea un succesor direct, iar locul său ar putea fi preluat de un model absolut nou, Cadillac CT5.
Actualul Cadillac ATS a fost lansat în 2012. Americanii planificau să concureze direct cu sedanurile compacte a producătorilor premium germani. Însă modelul nu s-a bucurat de un succes remarcabil, chiar şi pe piaţa internă, unde până în prezent pentru acesta au optat doar circa 140 mii cumpărători, rivalii germani devastându-l cu o diferenţă simţitoare în vânzări.
Motivul oficial al încheierii producţiei este reorganizarea uzinei Lansing Grand River al celor de la General Motors, care va fi reorientată spre producţia unor modele mai solicitate de generaţie nouă. Ulterior modelele Cadillac ATS şi CTS ar putea ceda în faţa unui model nou, ce ar putea primi denumirea CT5 şi va juca în segmentul E, concurând cu modele precum Audi A6, BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class, iar direct actualul ATS ar putea fi substituit de un crossover de dimensiuni compacte.
Sedanul va părăsi linia de asamblare până la sfârşitul verii al acestui an. Coupe-ul cu aceeaşi denumire şi sedanul cu ampatament mărit ATS-L destinat pieţei chineze vor rămâne, însă, în producţie, pentru o perioadă scurtă de timp. În prezent Cadillac ATS este oferit cu 3 motorizări pe benzină: pentru versiunea incipientă este prevăzută unitatea turboaspirată de 2.0 litri cu 276 CP, urmată de unitatea V6 aspirată natural de 3.6 litri cu 360 CP şi motorizarea de top V6 de 3.6 litri biturbo cu 470 CP la activ, pentru versiunea ATS-V.
0
2,116
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!