Guvernul reacţionează: Pavel Filip cere ANRE explicaţii privind evoluţia preţurilor pentru carburanţi
31 Mai 2018, 15:29
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a expediat astăzi o cerere către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să ofere explicaţii, privind dinamica evoluţiei preţurilor pentru comercializarea cu amănuntul a combustibilului în ţara noastră.
Totodată premierul a propus Agenţiei suspendarea deciziei recente de a majora preţurile pentru carburanţi, având în vedere neclarităţile privind condiţiile care au dus la această decizie.
De menţionat, că Guvernul nu poate influenţa formarea preţurilor pentru comercializarea cu amănuntul a carburanţilor, însă Pavel Filip este de părere, că majorările preţurilor ar trebui să fie argumentate, iar informaţia să fie oferită societăţii civile în condiţii de transparenţă maximă.

Amintim, că conform deciziei ANRE din 29 mai curent, preţurile pentru combustibil au simţit o creştere simţitoare: începând cu ziua de ieri benzina cu cifra octanică poate fi comercializată la un preţ de 19 lei 79 bani per litru, sau cu 64 bani mai mult decât anterior, pe când preţul motorinei poate atinge 17 lei 75 bani per litru, sau cu 66 bani mai mult decât anterior.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,930
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!