Hyundai pregăteşte o versiune de performanţă pentru cel mai compact SUV din gama sa

Inspiraţi de succesul versiunii de performanţă a hatchback-ului i30 N la nivel global, cei de la Hyundai au decis să continue ofensiva în segmentul modelelor de performanţă accesibile cu un nou model şi au început dezvoltarea versiunii sport a celui mai compact crossover din gama sa – Kona, care la fel va primi litera "N" în denumire.
În prezent piaţa SUV-urilor este în creştere constantă, iar producătorii nu ezită să lanseze tot mai multe versiuni adiţionale a acestora, pe lângă cele de bază. În prezent, pe lângă motorizările cu propulsie "tradiţională", Hyundai Kona dispune de o versiune cu propulsie hibridă, iar recent a fost lansată şi varianta complet electrică. Însă, pentru a corespunde preferinţelor unui număr şi mai mare de clienţi, sud-coreenii vor lansa o versiune de performanţă a crossover-ului compact.
Sub capota viitorului Hyundai Kona N se va situa unitatea turboaspirată pe benzină de 2.0 litri, preluată de la hatchback-ul i30 N. Această unitate este capabilă să dezvolte 250 CP, iar cu pachetul Performance Pack puterea poate fi majorată până la 275 CP.
În prezent Hyundai Kona în versiunea de performanţă N este încă în faza dezvoltării prototipului de teste, iar dacă acestea vor finaliza cu succes, conducerea Hyundai ar putea da undă verde producţiei de serie. În acest caz, lansarea pe piaţă va avea loc nu mai devreme de anul 2019 şi ar putea fi amânată chiar pentru 2020. Până atunci, crossover-ul ar putea beneficia de un pachet de modificări exterioare cu accent sport, care în curând va fi lansat pentru toată gama de modele Hyundai, şi se numeşte N-Line.
0
1,707
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!