Lada pensionează două modele din gama sa

AvtoVAZ (Lada) intenționează să pensioneze două modele din gama sa – în vara acestui an producătorul din Federația Rusă va introduce schimbări majore în gama sa și va pensiona sedanul Lada Priora și întreaga familie Kalina, ce include un hatchback, break, și un model cu accente de offroad.
Începutul producției sedanului Lada Priora se datează cu anul 2007, însă acesta nu a fost un model nou în gama producătorului rus, Priora având la bază modelul VAZ-2110, produs încă din 1995 și care, la rândul său, a reprezentat o versiunea modernizată la greu a modelului VAZ-2108, produs încă din 1984.
Producătorul din Toliatti planifica sfârșitul producției Priora pentru anul 2015, însă la acel moment sedanul nu putea fi substituit cu un alt model pe linia de asamblare, ce ar fi generat pierderi. În locul pensionării modelului, producătorul a dispus crearea unei versiuni simplificate a acestuia, pentru lansarea sedanului în segmentul automobilelor accesibile. Însă vara anului 2018 este punctul final pentru Priora – informația a fost confirmată pentru presa rusească de cătrea dealerii Lada.
Totodată cei de la Lada au dispus înlăturarea întregii game de modele Kalina, care într-adevăr va trece printr-un facelift și va căpăta un design familiar celorlaltor modele din gamă și va împrumuta denumirea Granta, atribuită în prezent sedanurilor și liftback-urilor Lada, situate pe o treaptă mai jos decât modelul de top Vesta.
0
2,181
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!