Lexus pregătește un nou model de top cu denumirea LQ

Veste curioasă vine din presa de peste ocean: mai multe reviste au distribuit informația precum că Lexus a înregistrat în SUA drepturile pentru denumirea unui viitor model – LQ. Iar curios este faptul, că de obicei litera "L" este atribuită modelelor de top din gama Lexus, precum nava amiral LS, SUV-ul imens cu cadru dur LX și coupe-ul LC, iar anterior niponii au prezentat conceptul unui viitor SUV de top, LF-1 Limitless, care nu va avea cadru dur, dar va substitui, parțial, imensul LX pe piețele unde acesta nu se bucură de o cerere prea bună.
Astfel, litera "L" din denumire ar sugera lansarea unui model de top. Ce de-a doua literă, "Q", este una absolut neobișnuită pentru producătorul nipon, însă dacă să ținem cont de faptul, că Lexus nu intenționează să pensioneze SUV-ul cu cadru dur LX, ci doar să-l substituie pe unele piețe, atunci teoria că denumirea LQ ar putea fi atribuită viitorului SUV de top derivat din conceptul LF-1 Limitless pare să fie foarte aproape de adevăr.
Conceptul LF-1 Limitless, debutat în luna ianuarie la Salonul Auto de la Detroit a prefațat evoluția limbajului de design al întregii game de modele Lexus. Ajuns în producția de serie acesta va avea un aspect exterior foarte apropiat conceptului, unul îndrăzneț, or cei de la Lexus ne-au demonstrat că nu se tem să experimenteze cu linii futuriste în design. Viitorul SUV va dispune de versiuni pe benzină, cu propulsie electrificată de tip mild-hybrid și plug-in hybrid, iar afară de acestea ar putea primi chiar și o versiune complet electrică, fie una cu celule de combustibil alimentate cu hidrogen.
Oficialii Lexus nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informațiile, că în viitorul apropiat conceptul LF-1 Limitless va evolua într-un model de serie.
0
2,223
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!