Lotus Exige Sport 410: noua versiune de top a coupe-ului cu peste 400 CP

Britanicii de la Lotus au prezentat noua versiune de top a sportcar-ului Exige Sport 410, aceasta fiind prima versiune a modelului destinată drumurilor publice, care dezvoltă peste 400 CP. Anterior britanicii au lansat versiunea, destinată strict traseelor de curse, Exige Cup 430, şi anume aceasta a stat la baza creării noii versiuni pentru drumurile publice, cu modificări minime a substratului tehnic.
Noul Lotus Exige Sport 410 a preluat de la versiunea de curse suspensia cu amortizoare reglabile Nitron şi stabilizatoarele Eibach, cu mici ajustări a setărilor, precum şi cutia automată cu 6 trepte împreună cu ambreiajul şi sistemul de răcire.
Exige Sport 410 este propulsat de aceeaşi unitate V6 de 3.5 litri cu compresor mecanic de origine Toyota, însă pentru versiunea destinată drumurilor publice acesta a suferit modificări minore, în urma cărora dezvoltă 416 CP şi 420 Nm, în locul celor 436 şi 440 Nm în cazul versiunii Cup 430.
Pentru a oferi modelului o greutate proprie cât mai mică, britanicii au dotat coupe-ul cu mai multe elemente exterioare realizate din fibră de carbon, printre acestea splitterul frontal, carcasele inciziilor de aer laterale, capacul motorului şi spoilerul. Difuzorul posterior este realizat din aluminiu. Drept rezultat, greutatea proprie al noului Exige Sport 410 constituie 1,108 kg, doar cu 15 kg mai mult decât în cazul versiunii de curse. Sistemul de evacuare din titan şi acoperişul din fibră de carbon, ce pot fi comandate opţional, vor reduce masa automobilului cu încă 20 kg. De asemenea, pentru a se încadra în limitele de greutate propuse, birtanicii au exclus din dotarea standard sistemul de climatizare şi cel audio, acestea fiind disponibil doar opţional.
Kit-ul aerodinamic exterior generează o forţă de apăsare de până la 150 kg: 60 kg pe puntea faţă şi alte 90 kg pe puntea spate. Drept rezultat, Lotus Exige Sport 410 indică performanţe uimitoare, accelerând până la 100 km/h în doar 3.4 secunde (cu 0.1 secunde mai lent decât versiunea de curse), viteza maximă fiind de 290 km/h.

Noul Lotus Exige Sport 410 deja poate fi comandat în Marea Britanie contra preţului de 85,600 lire sterline şi în Germania pentru 112 mii euro. Livrările vor începe în vara acestui an.
0
2,477
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!