Marca Chrysler ar putea fi lichidată! Ce schimbări vor interveni în cadrul concernului Fiat?

31 Mai 2018, 15:56
Denis Godorozea via Automotive News
Publicația Automotive News a distribuit informații, primite de la propriile surse din interiorul companiei, precum că concernul Fiat ar urma să lichideze compania Chrysler și să organizeze o restructurare de amploare a întregului concern. Declarațiile oficiale ar urma să fie făcute de Sergio Marchionne la adunarea acționarilor de mâine, 1 iunie 2018.
Automotive News punctează, că resursele financiare economisite de pe urma lichidării mărcii Chrysler ar putea fi reorientate spre dezvoltarea mărcii Jeep, cu lansarea ulterioară a unei game de modele noi, inclusiv a unui model de top. La același eveniment Marchionne urmează să dezvăluie planurile de restructurare de amploare a întregului concern, precum reorientarea mai multor mărci din gamă pe piețe noi.

Astfel, brandul Fiat ar urma să părăsească piețele nord-americană și cea chineză, pentru a se concentra pe dezvoltarea modelelor destinate Europei, Braziliei și piețelor în curs de dezvoltare. O altă modificare importantă ține de mărcile Alfa Romeo și Maserati, care ar urma să fuzioneze într-o singură diviziune, pentru a reduce cheltuielile, dar și pentru cooperare maximă în dezvoltarea modelelor de performanță.
Care dintre aceste informații se vor adeveri a fi adevărate, cel mai probabil vom afla mâine – decizia tragică ar putea pune capăt istoriei de peste 90 de ani a mărcii Chrysler. Totodată acesta va fi și sfârșitul grandios al carierei lui Marchionne, care urmează să părăsească postul de șef al concernului anul viitor, după o carieră de 14 ani în cadrul Fiat.
0
1,389
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!