Mazda BT-50 primește cel de-al doilea facelift la apusul carierei sale

Cea de-a doua generaţie a pick-up-ului Mazda BT-50 a fost lansată pentru prima dată în 2011. Modelul a fost construit pe baza pick-up-ului Ford Ranger şi dispunea de echipamente şi motorizări similare. Aceasta va fi şi ultima cooperare între cei doi producători, ulterior urmând să fie lansat un nou pick-up cu sigla niponilor, însă elaborat în comun cu cei de la Isuzu.
După 7 ani de producţie, ajuns la apusul carierei sale, pick-up-ul de a doua generaţie primeşte cel de-al doilea facelift, care aduce modificări neesențiale la designul exterior, dar noi echipamente extrem de necesare pentru un automobil contemporan. Niponii au dorit să asocieze designul exterior BT-50 la maxim posibil cu celelalte modele din gama Mazda. Astfel, pick-up-ul a primit un nou calandru cu grile orizontale, asemănător celui de pe Mazda CX-9. De asemenea, un look mai proaspăt modelului a fost conferit de noua bară de protecţie faţă, iar aici şi se limitează toate modificările exterioare.
Designul interiorului a rămas fără modificări, însă aici au venit echipamente noi indispensabile pentru un model actual. Vechiul sistem audio cu ecran monocrom, prevăzut pentru dotările incipiente a pick-up-ului a fost pensionat, locul acestuia fiind preluat de un sistem audio Alpine cu ecran color tactil de 7 inch cu cameră marşarier inclusă. Pentru celelalte nivele de dotări sistemul multimedia oferă acum conexiunile Apple CarPlay şi Android Auto. În benă şi-a făcut loc o priză de 12V, iar sistemul de lacăt centralizat acţionat de la interior este conectat cu lacătul benei.
Propulsoarele au rămas neschimbate: Mazda BT-50 poate fi echipată cu un turbodiesel de 2.2 litri în două variante de putere, 125 şi, respectiv, 150 CP, un turbodiesel de 3.2 litri cu 5 cilindri în linie şi 200 CP la activ, sau un benzinar cu 4 cilindri de 2.5 litri cu 166 CP. Toate motoarele se cuplează la o cutie manuală cu 5 trepte, iar pentru unităţile pe motorină este prevăzută opţional şi o cutie automată cu 6 rapoarte. Ca şi anterior, standard pick-up-urile au tracţiune pe puntea spate, cea integrală fiind disponibilă opţional.
Primii de versiunea actualizată Mazda BT-50 vor beneficia clienţii din Australia până la finele lunii mai contra preţului de 29 mii dolari australieni pentru dotarea incipientă, echivalentul a circa 22 mii dolari americani. Ulterior pick-up-ul modernizat va fi disponibil şi pe celelalte pieţe, unde a fost comercializat şi până acum.
0
2,447
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!