Mazda CX-3 primeşte un nou propulsor diesel cu facelift-ul de mijloc de carieră

Cel mai compact crossover din gama niponilor, Mazda CX-3, a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră la sfârşitul lunii martie din acest an. Iniţial niponii au prezentat versiunea actualizată destinată pieţei americane, care a primit modificări minime la design şi interior, iar acum producătorul prezintă versiunea destinată pieţei din Japonia, care vine cu un propulsor pe motorină nou. Ulterior, motorul şi-ar putea face apariţia şi pe modelele destinate pieţei europene.
Până la facelift Mazda CX-3 dispunea de un propulsor pe motorină – Skyactiv-D 1.5 cu 105 CP şi 270 Nm la activ. Odată cu noua actualizare, unitatea va fi pensionată, iar locul acesteia îl va prelua noul Skyactiv-D 1.8 cu 116 CP şi 270 Nm la activ. Diferenţa de putere pare a fi neesenţială, însă niponii asigură că motorul va fi mai eficient: în dependenţă de dotare şi tip de transmisie, crossover-ul indică un consum mediu între 4.31 şi 5.26 litri, conform ciclului WLTP.
Pe lângă noul motor, crossover-ul destinat celor două pieţe (SUA şi Japonia) se poate lăuda cu o izolare fonică mai bună şi materiale de o calitate mai înaltă la bord. Locul frânei de parcare mecanice a fost preluat de frâna electrică. Sistemele de siguranţă activă au fost şi ele modernizate, iar cea mai importantă noutate este sistemul actualizat de frânare automatizată Advanced Smart City Brake Support, care poate detecta pietonii şi pe timp de noapte.
Ulterior versiunea facelift a crossover-ului Mazda CX-3 îşi va face apariţia şi pe Bătrânul Continent. Modelele destinate pieţei europene vor primi actualizări similare, inclusiv noua motorizare diesel.
0
1,287
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!