Mercedes-Benz CLS primeşte un nou motor de 2.0 litri

Premiera celei de-a treia generaţie Mercedes-Benz CLS a avut loc la finele anului trecut la Salonul Auto de la Los-Angeles. Ulterior noul coupe cu 4 uşi a fost lansat pe piaţă, iniţial doar cu 3 variante de motorizări, dintre care două diesel şi una pe benzină, însă toate cu o capacitate cilindrică de peste 3.0 litri. În curând, însă, CLS va fi disponibil şi cu o nouă motorizare incipientă pe benzină cu 4 cilindri în linie, versiunea va primi indexul 350.
Sub capota noii versiuni Mercedes-Benz CLS 350 se va situa unitatea turboaspirată pe benzină M264, debutată toamna trecută pe E-Class. Motorul este dotat cu două turbocompresoare şi dezvoltă 299 CP şi 400 Nm. Totodată acesta este acompaniat de sistemul EQ-Boost, ce are la bază un generator/starter alimentat de la un sistem de 48V. Motorul electric livrează alţi 14 CP şi 150 Nm adiţionali, ceea ce înseamnă că CLS 350 în momentele de acceleraţie va dispune de o putere de 313 CP şi 550 Nm, pe o perioadă scurtă de timp, însă.
Apropo, un nou motor cu acelaşi nume de cod M264 a primit şi varianta actualizată Mercedes-Benz C-Class, însă în cazul modelului mai compact cilindreea motorului a fost micşorată până la 1.5 litri.
În Europa Mercedes-Benz CLS 350 va fi disponibil doar cu cutia automată 9G-Tronic, ce va transmite cuplul pe puntea spate, pe când pe unele pieţe modelul va putea dispune şi de tracţiune integrală 4MATIC. Acceleraţia până la 100 km/h va necesita 6.2 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h.
0
4,968
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!