Mercedes-Benz a reluat producţia pieselor pentru legendarul 300 SL Gullwing

Daimler a anunţat reluarea producţiei pieselor de caroserie pentru legendarul Mercedes-Benz 300 SL Gullwing (W198). Acest model este unul dintre cele mai faimoase automobile clasice produse de Mercedes-Benz. În total între anii 1954 şi 1957 au fost produse 1,400 exemplare 300 SL Gullwing, iar în prezent preţul pentru acesta poate atinge până la 2 milioane euro.
Producţia elementelor exterioare este realizată prin combinarea tehnologiilor moderne cu munca manuală conform schemelor obţinute în urma scanării 3D a caroseriei originale a unuia din modelele ajunse până în ziua de azi fără defecte tehnice semnificative.
În dependenţă de dimensiunea elementului şi dificultatea producţiei acestuia, preţul pentru o piesă variază între 2,975 şi 14,875 euro. Afară de piesele exterioare, din luna martie al acestui an proprietarii Mercedes-Benz 300 SL Gullwing pot achiziţiona o tapiserie originală a scaunelor, iar pânza pentru tapiseria textilă este livrată chiar de compania care livra materialele pentru modelele originale produse acum 60 ani în urmă.
Mercedes-Benz 300 SL a fost unul dintre cele mai agere modele din anii săi. Coupe-ul s-a făcut remarcat prin designul său inedit şi specificul deschiderii portierelor, ce a primit denumirea Gullwing (aripă de pescăruş). Sub capota sportcar-ului se amplasa un benzinar de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie cu 215 CP şi 275 Nm la activ, ce asigura o acceleraţie record până la 100 km/h pentru acele timpuri de 7.4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 211 km/h.
0
1,925
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!