Mercedes-Benz dezvoltă un model compact complet electric sub brandul EQ

Mercedes-Benz a anunțat dezvoltarea unui model compact complet electric, care va debuta sub brandul EQ. Germanii nu oferă prea multe detalii despre viitorul model, dar declară că acesta va fi primul Mercedes-Benz produs în Franța, la uzina Smart din Hambach.
Producătorul nu dezvăluie date despre propulsia viitorului model, nici despre platforma tehnică al acestuia, limitându-se la faptul că acesta va fi un electromobil de dimensiuni compacte. Cel mai probabil, acesta va fi creat pe baza conceptului EQA, și va deveni un analog pentru Mercedes-Benz A-Class cu propulsie complet electrificată. Totodată, EQA va fi cel de-al doilea model complet electric al brandului, până la acesta urmând să fie lansat SUV-ul electric EQC.
Pentru dezvoltarea modelului și adaptarea liniei de asamblare pentru producție germanii au investit circa 500 milioane euro. Producătorul nu a numit termenii prezentării și lansării noului model, însă planurile de electrificare anunțate anterior prevăd lansarea a 10 modele electrificate în următorii 4 ani, printre care modele complet electrice și cu propulsie hibridă, iar pentru anul 2025 germanii se așteaptă că curca 15-25% din modelele sale comercializate la nivel global să dispună de propulsie electrificată.
0
1,817
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!