Mercedes-Benz obligat să recheme modelele Vito din cauza manipulării emisiilor

Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a obligat grupul Daimler să recheme în service 1,000 exemplare Mercedes-Benz Vito din cauza manipulării nivelului de emisii. Autoritățile au depistat un dispozitiv de trișare a emisiilor la van-urile germane dotate cu propulsoarele turbodiesel de 1.6 litri.
Scandalul Dieselgate, izbucnit acum trei ani în urmă a lovit cel mai mult concernul Volkswagen, iar ecourile acestuia mai răsună în industria auto și în prezent. Depistat în trișarea emisiilor, Volkswagen a fost obligat să achite amenzi de miliarde, iar mai mulți manageri de top a concernului au înfundat pușcăria. Totodată, scandalul a determinat autoritățile mai multor state să pornească investigații și împotriva altor producători auto. Ulterior cu dispozitive de trișare a emisiilor au fost depistate modelele Audi și Porsche, iar dacă acestea fac parte din grupul Volkswagen și folosesc motoare identice, atunci Mercedes-Benz face parte din grupul Daimler și folosește motoare proprii.
Se pare că astfel de dispozitive sunt destul de răspândite în industria auto – KBA a depistat un soft de acest fel la modelele Mercedes-Benz Vito cu motoare diesel de 1.6 litri. Astfel, Daimler a fost obligat imediat să recheme în service circa 1,000 exemplare Vito pentru înlăturarea problemei. În reacție, reprezentanții Daimler au declarat că concernul este gata să coopereze cu autoritățile, iar dacă va fi nevoie – își va apăra drepturile legale. Producătorul urmează să înștiințeze despre problemele depistate proprietarii modelelor cu "defect", iar software-ul va fi înlăturat gratuit.
0
2,237
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!