Nissan a anunţat că va renunţa treptat la motoarele diesel în Europa!

Nissan anunţă că va renunţa treptat la motoarele diesel în Europa din cauza înăspririi normelor ecologice, dar şi din cauza scăderii treptate a cererii pentru acest tip de propulsie în Europa, ceea ce face dezvoltarea unor noi motoare diesel nejustificată, din punct de vedere economic.
Cererea pentru automobile cu motoare diesel a scăzut cu 17% în primul trimestru al acestui an în Europa, comparativ cu aceeaşi perioadă al anului trecut, cumpărătorii europeni optând tot mai mult pentru automobile cu propulsie electrificată.
Niponii subliniază, că renunţarea la motoarele diesel nu va fi bruscă, ci treptată, modelele nipone fiind lipsite de motorizări diesel odată cu lansarea noii generaţii sau a versiunilor actualizate a generaţiilor curente. Banii economisiţi de pe urma renunţării la dezvoltarea unor noi propulsoare pe motorină vor fi investiţi în dezvoltarea tehnologiilor hibride şi electrice, care se bucură de o creştere continuă în Europa şi la nivel global. Conform planurilor anunţate anterior, până în 2025 Nissan îşi propune ca curca 50% din toate modelele sale comercializate la nivel global să dispună de propulsie electrificată.
Totodată, cererea pentru automobilele pe motorină rămâne a fi una uriaşă pe Bătrânul Continent, dat fiind faptul că în 2017 circa 47% din totalul automobilelor noi comercializate au avut motoare diesel. Totodată, Nissan se bucură de vânzări bune în Europa, iar crossover-ul Qashqai este şi cel mai solicitat model în clasa sa, fiind comercializat de la începutul acestui an într-un număr de 74,985 exemplare, plasându-se pe locul 4 în clasamentul celor mai vândute automobile în primul trimestru al acestui an, iar cea mai mare parte a acestora, previzibil, au sub capotă unitatea turbodiesel 1.5 dCi, dezvoltată de Renault. În prezent Alianţa-Renault Nissan nu dispune de un sistem de propulsie hibridă, care să fie folosit pe scară largă şi să asigure un preţ accesibil pentru model, însă în viitor alianţa planifică să adapteze pentru modelele sale propulsia dezvoltată de Mitsubishi pentru SUV-ul Outlander PHEV.
0
1,943
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!