Noul SUV cu cadru dur Nissan Terra primeşte un propulsor diesel
29 Mai 2018, 10:33
Premiera noului SUV cu cadru dur Nissan Terra a avut loc
în luna februarie al acestui an – modelul a marcat revenirea mărcii nipone în segmentul tot-terenurilor practice, fiabile şi ieftine, în care era prezent anterior cu modelul Pathfinder.
Noul Terra are la bază cadrul dur de la pick-up-ul NP300 Navara de generaţie curentă, lansat în 2014. Iniţial noul Terra a fost destinat pieţei chineze, unde acesta şi se produce, la uzina comună Dongfeng Nissan, iar de acum va fi disponibil pe mai multe pieţe
din Asia, unde SUV-ul vine
şi cu un propulsor nou, de
această dată – pe motorină.
Benzinarului aspirat natural
de 2.5 litri cu 184 CP la activ, oferit pe piaţa chineză, se alătură turbodieselul YD25, care nu este un motor nou, de fapt, şi se instala anterior pe generaţiile precedente Navara şi Pathfinder. Motorul livrează 190 CP şi 450 Nm şi se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte sau, opţional, la una automată, cu 7 trepte. Afară de un motor nou, Terra beneficiază de cel de-al treilea rând de scaune şi poate îmbarca de scaune şi poate îmbarca până
la 7 persoane la bord, inclusiv şoferul. Precum şi versiunea destinată pieţei chineze, Terra cu propulsor pe motorină dispune standard de tracţiune pe puntea spate, opţional fiind disponibilă tracţiunea integrală.

Opţional Nissan Terra va putea avea habitaclu tapisat cu piele,
scaune faţă ajustate electric, camere de supraveghere la 360 grade, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe şi a marcajului rutier. Nissan Terra destinat pieţelor asiatice va fi produs la uzina companiei din Thailanda. Ulterior Nissan intenţionează să lanseze noul tot-teren şi pe piaţa din Australia, unde asemenea modele se bucură de o cerere stabilă.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,604
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!