Noul Subaru Forester primește o versiune hibridă

Noua generație Subaru Forester se dezvăluie în noua versiune hibridă e-Boxer, cu sistemul de propulsie preluat de la modelul XV Hybrid. Inițial noua versiune debutează și va fi disponibilă în Japonia, după ce va putea fi accesată și pe alte piețe unde este rezent noul SUV.
Premiera noii generații Subaru Forester a avut loc la finele lunii martie la New-York. În SUA Forester s-a pezentat cu singura motorizare, care va fi și una dintre cele mai solicitate pe piața americană – cu benzinarul aspirat natural de 2.5 litri cu 185 CP la activ. Ulterior motorizarea va fi acompaniată de noua versiune hibridă. Forester e-Boxer a preluat motorul electric de la XV Hybrid, debutat pe modelul nipon acum 5 ani, acesta se amplasează între motorul convențional cu ardere internă și cutia de viteze Lineatronic și dezvoltă o putere de 14 CP și 65 Nm. Motorul este alimentat de la o baterie de doar 4.8 Ah. Motorul electric acompaniază unitatea modernizată FB20 de 2.0 litri, ce livrează 145 CP și 188 Nm, astfel, puterea totală dezvoltată de sistemul hibrid constituie 159 CP și 253 Nm. Eficiența va fi imbunătățită grație sistemului start/stop integrat standard. Producătorul declară un consum mediu de 7.1 litri conform ciclului WLTC. Comparativ cu acesta versiunea dotată cu benzinarul aspirat natural de 2.5 litri are nevoie de 7.6 litri de combustibil pentru fiecare 100 km.
Noua versiune hibridă dispune, totodată, de elementele caracteristice Subaru – e-Boxer dispune de tracțiune integrală standard. Pentru piața niponă în dotare este inclus airbag-ul pentru pietoni, preluat de la Impreza, care vine să apere capul pietonilor în cazul unui impact, acoperind partea de jos al parbrizului și montanților frontali. Totodată versiunea hibridă va fi oferită într-o singură dotare, una generoasă, de altfel, ce include echipament precum sistem multimedia cu ecran tactil și mai multe sisteme de siguranță activă.
Vânzările noului Subaru Forester e-Boxer încep în Japonia în vara acestui an, iar ulterior SUV-ul va fi disponibil pe alte piețe. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de startul vânzărilor.
0
3,702
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!