Noul Volvo S60 se lansează în câteva zile şi va deveni primul model al suedezilor fără motoare diesel

Volvo S60 se pregătește de debutul mondial, ce va avea loc până la finele acestei luni, iar suedezii au dezvăluit informații noi despre viitorul sedan de talie medie. Probabil, cel mai important anunţ înainte de lansare este că noua generație S60 va deveni primul model din gama Volvo lipsit de propulsoare pe motorină.
Noul Volvo S60 se bazează pe platforma modulară SPA, pe care o împarte cu noile modele din seria 90, dar şi cu SUV-ul XC60 şi break-ul V60, modele, care dispun de propulsoare diesel. Cel mai recent model lansat şi cel mai apropiat din punct de vedere tehnic model este noul V60 care, însă, dispune de două motorizări diesel – D3 şi D4, care au la bază aceeași unitate turboaspirată de 2.0 litri, în două variante de putere. Chiar şi aşa, se pare că suedezii se pregătesc să elimine în viitor motoarele diesel în totalitate din gama sa. Primul model oferit doar cu motoare pe benzină şi cu propulsie electrică va fi chiar noua generație S60. Previzibil, acesta va dispune de aceleași motoare turboaspirate pe benzină de 2.0 litri, care stau şi la baza versiunilor hibride. Precum şi break-ul V60, sedanul cel mai probabil din start va fi oferit în două versiuni Plug-In Hybrid T6 şi T8 Twin Engine cu tracţiune integrală, puntea spate fiind pusă în mişcare de motorul electric alimentat de la o baterie de 10.4 kWh în versiunea T6. Producţia noului sedan va începe în toamna acestui an la uzina suedezilor din Carolina de Sud, SUA.
În acelaşi comunicat, Volvo a anunţat că toate modelele noi, lansate din 2019 vor dispune de cel puţin câte o versiune Mild-Hybrid, Plug-In Hybrid şi una complet electrică. "Viitorul automobilelor Volvo este electric şi noi nu vom mai dezvolta motoare diesel noi" – declară Hakan Samuelsson, directorul executive Volvo. Conform planurilor de electrificare a producătorului suedez, până în 2025 circa 50% din volumul total de automobile vândute la nivel global vor avea propulsie electrificată.
0
2,428
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!