Oficial: Utilitara electrică Mercedes-Benz eSprinter a preluat substratul tehnic de la eVito
29 Mai 2018, 14:32
Apariţia unei versiuni electrice odată cu noua generaţie Mercedes-Benz Sprinter nu este o noutate – producătorul german a prezentat versiunea eco-friendly al noului Sprinter odată cu debutul noii generaţii, iar până atunci versiunea electrică a fost suprinsă de nenumărate ori pe drumurile publice în timpul testelor.
Acum, însă, cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit informaţii în detaliu despre substratul tehnic al noului eSprinter.

Aşadar, Mercedes-Benz eSprinter are o lungime de 5,932 mm şi un ampatament de 3,924 mm, iar masa totală al acestuia atinge 3.5 tone. Compartimentul de încărcare are un volum de 10.5 metri cubi.
Utilitara electrică a preluat substratul tehnic de la versiunea electrificată eVito, ceea ce înseamnă că eSprinter va fi propulsat de un motor electric de 84 kW (114 CP) şi 300 Nm. În dependenţă de versiune, motorul va fi alimentat de la o baterie de 41 kWh – pentru varianta incipientă, sau de la o baterie de 55 kWh – opţional.
Cu bateria de top, încărcat la maxim şi pe timp rece, Mercedes-Benz eSprinter va putea parcurge până la 150 km, pe când în versiunea incipientă autonomia maximă declarată constituie 115 km.
Datorită devierilor greutăţii proprii cauzate de dimensiunile şi capacitatea bateriilor, eSprinter în varianta de bază cu baterii de 41 kWh va putea tracta greutăţi mai mari, decât varianta de top – 1,040 kg şi, respectiv, 900 kg. Viteza maximă constituie 80 km/h în regim urban şi 120 km/h în regim extra-urban, indiferent de încărcătură.

De la o sursă de încărcare de 7.2 kWt bateria de 41 kWh va avea nevoie de 6 ore pentru a suplini la maxim "rezervorul" electric, pe când acumulatorul de 55 kWh va avea nevoie de 8 ore pentru a se încărca la maxim. De la staţie de alimentare rapidă ambele baterii vor putea fi suplinite în proporţie de 80% în doar 45 minute.
Comenzile pentru noul Mercedes-Benz eSprinter vor fi deschise cu câteva luni mai târziu, iar primele utilitare electrice vor fi livrate clienţilor începând cu anul viitor, iar tot atunci se aşteaptă lansarea versiunii electrice a utilitarei compacte Mercedes-Benz Citan. Preţurile vor fi anunţate mai aproape de startul vânzărilor.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,801
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!