PSA a dezvăluit noua cutie de viteze cu care vor fi dotate viitoarele modele hibride ale concernului

Grupul PSA a anunțat despre parteneriatul cu compania Punch Powertrain, care va livra francezilor cutii robotizate și CVT pentru viitoarele modele hibride a întregului concern, cu acestea vor fi dotate, inclusiv, viitoarele modele electrificate Opel. Către anul 2025 francezii pregătesc o adevărată ofensivă în segmentul automobilelor electrificate, cu modele hibride și complet electrice.
La baza viitoarelor hibride a grupului PSA va sta o cutie de viteze robotizată, cu dublu ambreiaj, dezvoltată pe baza prototipului hybrid DT2 (DT2 MHEV), prezentat în imagini, iar până atunci cutia va debuta pe modelele "tradiționale", dotate doar cu motoare cu ardere internă. Printre punctele forte a acestei cutii de viteze se enumeră numărul de piese, ce va asigura cutiei o fiabilitate mai bună, greutatea proprie scăzută și dimensiuni mai compacte, comparativ cu cutiile dezvoltate de alți producători. La scurt timp după debutul pe modelele cu propulsie pe benzină și motorină, cutia va fi utilizată de noile modele mild-hybrid, ulterior fiind instalate și pe hibride alimentate de la priză Plug-In.

În prezent grupul PSA poartă convorbiri cu Punch Powertrain pentru startul producției noii cutii la una din uzinele francezilor către anul 2022. Punch Powertrain dispune de 6 uzine de producție în mai multe țări ale lumii. Întreprinderea a fost înființată în 1972 și purta denumirea DAF Produktie Sint-Truiden N.V., ca diviziune a producătorului de camioane DAF. La scurt timp după startul activității, compania a lansat una dintre primele cutii de tip variator CVT care a avut un succes comercial – Variomatic.
0
2,381
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!