Porsche ar putea lansa o versiune pe motorină pentru noul Cayenne

Noua, cea de-a treia generaţie Porsche Cayenne a debutat la sfârşitul lunii august al anului trecut. Iniţial SUV-ul german s-a lansat cu două motorizări pe benzină, din start fiind anunţate o versiune hibridă, care a debutat de curând, şi două versiuni cu motoare diesel, una incipientă V6 şi una de top V8. Însă, peste mai bine de jumătate de an de la lansare germanii nu oferă detalii despre eventuala apariţie a unui Cayenne diesel, nici nu oferă informaţii despre substratul tehnic prevăzut pentru acesta, iar între timp de versiunea diesel V6 3.0 TDI a fost lipsit şi fratele mai mic Cayenne – SUV-ul Macan.
În presa internațională se vehiculează că Porsche ar putea face un pas radical şi să se dezică în totalitate de propulsoarele diesel, însă până în prezent aceste declarații nu au fost confirmate sau dezmințite de reprezentanții oficiali Porsche. O declarație în acest sens vine de la Friedmann Heller, persoana de la şefia Porsche, preocupată de motorizările SUV-urilor din gama germanilor. Într-un interviu reprezentantul companiei a declarat că Porsche încă nu s-a dezis în totalitate de propulsoarele diesel şi analizează posibilitatea lansării unei versiuni cu acest tip de propulsie pentru Cayenne, însă motorizarea V8, anunţată iniţial, nu va ajunge pe SUV-urile de serie, cea mai probabilă variantă fiind una cu propulsor turbodiesel V6.
Totodată, Heller a adăugat, că compania analizează lansarea unei versiuni hibride mai puternice, care să se situeze pe o treaptă mai sus decât proaspătul Cayenne E-Hybrid, care dezvoltă 462 CP şi 700 Nm, combinând benzinarul V6 cu un motor electric. Viitoarea versiune hibridă ar putea primi denumirea Cayenne Turbo S E-Hybrid şi să aibă la bază un benzinar V8, combinat cu un motor electric, ce să dezvolte o putere totală de circa 680 CP şi 850 Nm.
0
1,991
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!