Porsche dezvăluie versiunea Cayenne E-Hybrid şi noi echipamente opţionale

Germanii au prezentat noua versiune plug-in hybrid a celui mai mare SUV din gama sa Porsche Cayenne E-Hybrid. Cu noua generaţie SUV-ul electrificat a beneficiat de o baterie de o capacitate mai mare, o creştere a puterii totale şi echipament nou.
Noul Porsche Cayenne E-Hybrid combină benzinarul turboaspirat V6 de 3.0 litri, ce livrează 340 CP şi 450 Nm cu un motor electric de 136 CP şi 400 Nm, având, astfel, o putere totală de 476 CP şi 850 Nm. Propulsia hibridă permite SUV-ului german să accelereze din loc până la 100 km/h în 5.0 secunde, viteza maximă constituind 253 km/h, acesta fiind mai rapid decât predecesorul cu 0.7 secunde şi 9 km/h.
Bateria folosită pentru alimentarea motorului electric a rămas de aceleaşi dimensiuni, însă aceasta are acum o capacitate mai mare de 14.1 kWh (10.8 kWh la predecesor) şi poate asigura SUV-ul cu o autonomie de până la 44 km. Viteza maximă dezvoltată doar de motorul electric este de 135 km/h. În regim de condus mixt producătorul declară un consum mediu de combustibil de 3.2 litri pentru fiecare sută de kilometri – spectaculos pentru un SUV de performanţă de aceste dimensiuni! Bateria are nevoie de 7.8 ore pentru a se încărca la maxim de la o priză casnică, timp redus până la 2.3 ore în cazul alimentării de la o staţie de încărcare rapidă.
Diferenţele exterioare a versiunii hybrid faţă de cele standard se limitează la siglele "e-hybrid" pe hayon şi aripile faţă, dar şi etrierele vopsite în culoare verde, precum în cazul noii Porsche Panamera E-Hybrid. Pe aripa spate stânga îşi face apariţia capacul prizei de încărcare.

Accentele "Acid Green" continuă şi la interior, însă modificările nu se opresc aici, versiunea E-Hybrid venind cu picanterii în premieră pentru Cayenne, printre care un head-up display, jante din aliaj de 22 inch, funcţie de masaj şi parbriz încălzit electric.
Noul Porsche Cayenne E-Hybrid se va lansa pe piaţă la scurt timp după prezentare, iar primiele exemplare vor fi livrate clienţilor europeni deja în vara acestui an. Clienţii de peste ocean vor avea de aşteptat până la începutul anului viitor.
0
2,109
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!