Premieră: BMW M5 Competition se prezintă cu o supradoză de sportivitate

BMW prezintă în premieră oficială noul M5 Competition, sedanul de performanță cu o supradoză de sportivitate și personalitate şi accesorii stilate. Afară de îmbunătățirile substratului tehnic, BMW M5 Competition se poate lăuda cu o greutate proprie mai mică, elemente exterioare originale și materiale noi la interior.
Exteriorul noului M5 Competition se face dominat de elemente vopsite într-o nuanță de negru lucios, precum calandrul, carcasele oglinzilor, spoilerul de pe capacul portbagajului, difuzorul din bara de protecție spate și terminațiile sistemului de evacuare, dar şi sigla "M5 Competition".
Chenarele cromate geamurilor laterale, prezente pe modelele standard, au cedat locul unor elemente noi de culoare neagră, iar cireașa de pe tort este acoperișul compus în totalitate din fibră de carbon. Exteriorul este condimentat de jantele originale de 20 inch cu spițe subțiri, care etalează discurile carbon ceramice a sistemului de frânare şi etrierele vopsite într-o nuanţă contrastantă de galben.
La interior suprafeţele bordului sunt acoperite cu inserţii din fibră de carbon, care-şi face loc pe tunelul central şi portiere. Scaunele sunt îmbrăcate în piele fină Merino Aragon iar plafonul este acoperit cu Alcantara de culoare neagră. Pasagerii din spate vor fi răsfăţaţi de două tablete agăţate pe scaunele sport a celor din faţă.
Sub capota noului BMW M5 Competition s-a amplasat unitatea V8 biturbo de 4.4 litri, identic celui instalat sub capota versiunii "standard" M5, cu mici modificări. În cazul noii versiuni, propulsorul dezvoltă 625 CP, sau cu 25 CP mai mult, şi un cuplu de 750 Nm. Cuplul va fi transmis pe cele două punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală M xDrive şi cutiei de viteze automate cu 8 rapoarte, creată special pentru acest model.
În final, graţie modificărilor, BMW M5 Competition este mai rapid decât versiunea "standard" M5 cu 0.1 secunde în acceleraţia de la 0 la 100 km/h, având nevoie de doar 3.3 secunde pentru executarea acestui exerciţiu. Până la 200 km/h noua versiune accelerează în 10.8 secunde, sau cu 0.3 secunde mai rapid decât M5.

Startul vânzărilor noului BMW M5 Competition este planificat pentru luna iulie al acestui an, iar preţurile vor fi dezvăluite mai târziu.
0
1,897
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!