Premieră: Citroen C5 Aircross vine pe piața europeană cu modificări consistente!

Citroen C5 Aircross nu este un model absolut nou pentru producătorul francez, astfel încât SUV-ul a debutat pentru prima dată în China mai bine de un an în urmă, fiind inițial lansat pe piața chineză, unde timp de aproape un an au fost comercializate peste 40 mii astfel de SUV-uri. C5 Aircross este cel mai mare SUV din gama actuală Citroen și acum acesta va fi disponibil și în Europa, iar pentru a ajunge pe Bătrânul Continent, francezul a trecut prin câteva modificări consistente.
Citroen C5 Aircross are la bază platforma EMP2 cu suspensie suspensie semi-independentă spate și este "fratele" apropiat a SUV-urilor Peugeot 3008 și 5008. Crossover-ul măsoară în lungime 4,500 mm, iar ampatamentul acestuia constituie 2,730 mm. Garda la sol nu atinge recorduri, dar este suficient mai mare decât la alte modele din clasă – 230 mm. Totodată, C5 Aircross este oferit doar cu tracțiune pe puntea față.
Designul exterior Citroen C5 Aircross destinat pieței europene este identic modelului chinez, schimbările însă vin la interior, iar cea mai evidentă dintre ele este noul volan cu 3 spițe, în schimbul celui precedent cu 4 spițe. Bancheta din spate devine mai confortabilă, iar toți cei 3 pasageri vor avea la dispoziție reglaj propriu al scaunului în 4 direcții.
Volumul portbagajului măsoară între 580 și 720 litri, în dependență de poziția scaunelor banchetei din spate, iar cu spătarele rabatate volumul crește până la 1,630 litri. Bineînțeles, pe piața europeană crossover-ul vine cu întreg setul de asistenți și sisteme de siguranță activă, printre care Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control cu funcţia de oprire, Grip Control şi Hill Assist Descent Control. Nu va lipsi nici suspensia inovativă Progressive Hydraulic Cushions, menită să modifice caracteristicile amortizoarelor în timp real pentru un confort maxim.
Cele mai consistente modificări intervin sub capotă. În China Citroen C5 Aircross este disponibil doar cu unitățile turboaspirate pe benzină 1.6 THP cu 167 CP la activ și 1.8 THP cu 204 CP la activ, cuplate în exclusivitate la cutia automată cu 6 trepte. Pentru piața europeană francezul a pregătit un set de motoare cu totul diferite. Așadar, C5 Aircross poate avea sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină 1.2 PureTech cu 130 CP, destinată dotărilor incipiente. Printre motoarele pe benzină își face loc și unitatea modificată 1.6 THP, care va dezvolta pe modelele europene 180 CP (+13 CP). Nu vor lipsi nici versiunile pe motorină, acestea sunt prezentate de două unități cu 4 cilindri: 1.5 BlueHDi cu 130 CP și 2.0 BlueHDi cu 177 CP. Toate motoarele se cuplează standard cu cutia manuală cu 6 trepte, iar opțional clienții europeni vor putea beneficia de noua cutie automată cu 8 rapoarte.
Vânzările Citroen C5 Aircross vor începe în toamna acestui an. Pentru anul 2019 Citroen planifică lansarea versiunii plug-in hybrid a crossover-ului C5 Aircross, care va deveni și unica versiune cu tracțiune integrală, grație amplasării motorului electric pe puntea spate. Puterea totală a versiunii PHEV va constitui circa 300 CP, iar în regim electric crossover-ul va putea parcurge până la 60 km.
0
3,885
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!