Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Raportul vânzărilor celor trei mărci premium germane în primele 3 luni ale anului: cine a vândut mai mult?

16 Mai 2018 - 11:36
Denis Godorozea
Anul 2017 a fost unul de succes pentru cele trei mărci premium germane – Audi, BMW şi Mercedes-Benz, toate acestea înregistrând creşteri a vânzărilor în majoritatea segmentelor auto în care sunt prezente cu propriile modele, iar primele trei luni al acestui an arată că cererea pentru modelele premium germane este în continuă creştere.
Astfel, în primul trimestru al acestui an Mercedes-Benz a comercializat 786,862 automobile, înregistrând o creştere de 6.2% comparativ cu aceeaşi perioadă al anului trecut şi devastând rivalii principali de la Audi şi BMW cu peste 100 mii unităţi vândute. Unul dintre cele mai solicitate modele al producătorului din Stuttgart este SUV-ul Mercedes-Benz GLC care a reuşit să înregistreze o creştere a cererii de 37%.
Mercedes-Benz este urmat de BMW – bavarezii au comercializat în primele trei luni al acestui an 684,724 automobile, bucurându-se de o cerere mai mare cu 2.5%, comparativ cu aceeaşi perioadă al anului trecut. Comparativ cu creşterea nu prea spectaculoasă a vânzărilor la general, vânzările modelelor electrificate cu sigla BMW denotă o creştere uimitoare de 52%, comparativ cu aceeaşi perioadă al anului trecut.
Topul este încheiat de Audi cu 624,650 unităţi comercializate, însă în acelaşi timp Audi indică cea mai mare creştere procentuală a cererii pentru modelele sale în mărime de 8%.
Până la finele acestui an cei trei producători auto germani, cel mai probabil, vor menţine tendinţa de creştere a vânzărilor, date fiind lansările noilor modele, mai eficiente şi mai atrăgătoare din punct de vedere al designului şi substratului tehnic. Vânzările Mercedes-Benz vor fi propulsate în primul rând de noile A-Class şi C-Class facelift şi în continuare de SUV-ul compact GLC, iar asta pentru că la general piaţa SUV-urilor este în creştere constantă. BMW revine în forţă în segmentul SUV-urilor cu noile X3 şi X2 lansate de curând, pe când Audi se va confrunta în segmentul business-sedanurilor cu noul A6.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter