Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de vineri, №3

25 Mai 2018 - 16:14
Ilie Toma
Iată că rubrica recomandărilor noastre săptămânale de muzică bună pentru a o savura în timp ce conduceţi, ajunge şi la cel de-al treilea set. E o rubrică născută din pasiune pură pentru muzică bună şi din dorinţa de a împărtăşi descoperirile valoroase cu cei ce şi-ar dori să le aprecieze şi ei. Aşa că, dacă aveţi şi Dvs. descoperiri muzicale recente, pe care vreţi să le împărtăşiţi aici, scrieţi-le în comentariile de mai jos.
Haideţi să trecem la subiectul esenţial al acestei publicări, şi anume cele 3 recomandări de astăzi, cu 3 stiluri de muzică – electronic, jazz şi rock! Iată care sunt ele!

Recomandarea Electronic:
Jean-Michel Jarre – Electronica 2: The Heart of Noise. 2016.

Jean-Michel Jarre e o legendă în muzica electronică, ba chiar unul din inventatorii ei, am putea spune, creând muzică electronică genială încă din anii ’70 ai secolului trecut. A fost şi creatorul unora din cele mai grandioase concerte pe care le-a văzut omenirea în ultimele decenii. După atâtea decenii de creativitate şi experienţă, s-ar putea crede că omul ar putea să se mulţumească doar să privească înapoi la opera uriaşă pe care a creat-o, însă Jean-Michel Jarre continuă să lanseze noi albume. În 2015 şi 2016 au fost lansate albumele Electronica 1 şi Electronica 2 şi, deşi şi Electronica 1 e un album superb, preferatul nostru e Electronica 2, cel pe care vi-l recomandăm aici. De foarte puţine ori ai putea spune despre un asemenea geniu că ultima sa creaţie este poate cea mai bună din ce a creat vreodată, pentru că de obicei primele rămân în memorie şi le eclipsează pe cele mai recente. Dar nu e şi cazul lui Jarre. Albumul ăsta, Electronica 2, e cu siguranţă unul din cele mai bune şi inspirate pe care le-a creat francezul în toată cariera sa (ah, iar francezi la capitolul electronic!) – şi credeţi-ne, ştim toate albumele lui Jarre. E un album cu ritmuri inspirate, cu celebrele sonorizări cosmice ale lui, cu mulţi invitaţi care i se alătură pentru una sau mai multe piese ale albumului, dar rezultatul final e absolut fenomenal!
Recomandarea Jazz:
Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox – Historical Misappropriation. 2014.

V-aţi gândit vreodată cum ar răsuna piesele renumite ale ultimelor 1-2 decenii într-un format de jazz savuros, cu un vocal sonor şi o orhestrare clasică, plenară? Ei bine, albumul ăsta vă va lăsa un gust dulce din prima, cum puţine alte albume jazz moderne reuşesc s-o facă. Pe el se conţin şi renumita piesă „Creep” a celor de la Radiohead, dar şi savuroasa piesă „All About the Bass” a lui Meghan Trainor, lansată în acelaşi an ca şi albumul recomandat aici. Anume piesa asta e cea care ne-a atras pe el şi noi zicem că sună chiar mai bine ca originalul. Însă cam toate piesele albumului vor însemna ritmuri cunoscute pentru aproape toţi dintre noi!
Recomandarea Rock:
Hugh Laurie – Let Them Talk. 2011.

Da, memoria vizuală nu vă înşeală. Omul de pe coperta acestui album are un chip cunoscut celor mai multor dintre noi din serialul Dr. House, sau House M.D., în denumirea lui originală. Hugh Laurie nu e doar actorul din rolul doctului House, ci şi un muzician talentat, iar albumul ăsta e albumul lui de debut. De această dată la categoria Rock din recomandările noastre e vorba de un album blues, care conţine piese renumite de blues într-o interpretare şi un suflu nou, dat de Hugh Laurie, care au obţinut astfel o magie aparte, pe un album ce merită ascultat cap-coadă. Hugh Laurie e omul orchestră aici – asigurând vocalul, pianul, şi chitara. Hugh Laurie a mai lansat ulterior câteva albume în acelaşi stil, dar Let Them Talk rămâne preferatul nostru.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter