Scandalul Dieselgate continuă? Autorităţile germane au pornit o anchetă

Un nou scandal cu implicarea propulsoarelor pe motorină ar putea izbucni în Germania – autorităţile au pornit o anchetă pentru a stabili, dacă Audi folosea un alt dispozitiv de trucare a emisiilor, diferit de cel ce a dus la izbucnirea scandalului supranumit Dieselgate. În vizorul autorităţilor se află modelele Audi A6 de generaţie precedentă (C7) şi Audi A7.
Conform informaţiilor distribuite de Der Spiegel, Autoritatea de Transport din Germania (KBA) a pornit o investigaţie, suspectând compania Audi, că aceasta ar folosi un alt dispozitiv de trişare a emisiilor a modelelor dotate cu propulsoare pe motorină.

Ancheta vizează unitatea V6 TDI de 3.0 litri. Publicaţia germană estimează, că în Germania au fost comercializate circa 30 mii exemplare Audi A6 şi Audi A7 dotate cu acest propulsor, iar în cazul în care autorităţile vor depista încălcări, Audi ar putea recurge la un recall masiv pentru înlăturarea dispozitivelor de trişare.
Ulterior recall-ul ar putea fi extins şi peste hotarele Germaniei. Amenzile usturătoare, de asemenea, nu pot fi excluse. Audi refuză, deocamdată, să ofere detalii referitor la subiect.
0
1,848
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!