Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Topul celor mai valoroase branduri: Toyota în fruntea clasamentului în segmentul auto

30 Mai 2018 - 11:11
Denis Godorozea
Compania de cercetare de piaţă Millward Brown a publicat propriul rating a celor mai valoroase branduri la nivel mondial. În fruntea topului elaborat de americani, precum şi cu un an mai devreme, s-a clasat gigantul Google, cu o valoare de 302.1 miliarde dolari, urmat de Apple, cu o valoare de 300.6 miliarde dolari. Cele trei locuri de frunte este încheiat de compania Amazon, care a reuşit să surclaseze Microsoft cu o valoare de 207.6 miliarde dolari. Totodată americanii au analizat valoare constructorilor auto şi, pentru al şaselea an consecutiv Toyota rămâne cel mai valoros brand auto, conform topului elaborat de Millward Brown.
Valoarea estimată a companiei nipone constituie 29.99 miliarde de dolari, Toyota reuşind să înregistreze o creştere a valorii cu 5%. În clasamentul general niponii s-au plasat pe locul 36.

Brandul nipon este urmat de Mercedes-Benz, care a înregistrat o creştere a valorii cu 9%, reuşind să devasteze rivalii de la BMW, având o valoare estimată de 25.68 miliarde dolari. În clasamentul general germanii din Stuttgart au ocupat locul 46.
Încheie top-3 cele mai valoroase branduri auto compania BMW, care a înregistrat o creştere de 4% şi este estimat la 25.62 miliarde dolari, plasându-se pe locul 47 în clasamentul general. Germanii sunt urmaţi de Ford şi Honda, care s-au plasat pe locurile 96 şi, respectiv, 97 în top-100 cele mai valoroase branduri al acestui an cu o valoare de 12.74 şi, respectiv, 12.70 miliarde dolari.
Totodată americanii au analizat valoarea celorlalţi producători auto, care deşi nu au fost incluşi în top-100 cele mai valoroase branduri, au reuşit să înregistreze rezultate spectaculoase. De exemplu, producătorul de electromobile Tesla, chiar şi având în vedere problemele financiare şi de producţie, a înregistrat o creştere a valorii de 60%, comparativ cu anul precedent, atingând o valoare de 9.42 miliarde dolari. Top-10 cele mai valoroase branduri auto îl puteţi vedea mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter