Toyota a început producţia primului autobuz alimentat cu hidrogen

Toyota a dat startul producţiei autobuzului Sora care utilizează celulele de combustibil alimentate cu hidrogen. Astfel, acesta devine primul autobuz de serie alimentat cu hidrogen.
Tehnologia Toyota Fuel Cell System (TFCS), ce stă la baza noului transport public, a fost preluată de la modelul Toyota Mirai. În total Toyota va construi 100 exemplare Toyota, care vor fi livrate autorităţilor capitalei nipone către Jocurile Olimpice şi Paraolimpice, ce vor avea loc în Tokyo în 2020.
Autobuzul este propulsat de două motoare electrice, ce livrează în total o putere de 308 CP şi 670 Nm, iar în cazul unor calamităţi naturale pachetul de celule de combustibil poate deveni o staţie electrică şi este capabil să livreze 235 kWh2. În lungime Sora măsoară 10.5 metri, 2.5 metri în lăţime şi 3.35 în înălţime, şi oferă 78 locuri pentru pasageri la interior, 22 locuri pe scaune şi 56 locuri pentru pasageri în picioare.
Afară de aceasta, autobuzul dispune şi de sisteme de siguranţă de ultimă generaţie, precum 8 camere e luat vederi ce oferă o viziune la 360 grade şi sunt capabile să alerteze şoferul despre pietoni sau alte obstacole aflate în jurul autobuzului. Camerele mai sunt utilizate de sistemul Automatic Arrival Control, care poate transporta autonom autobuzul în staţie.
1
2,402
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!