Uriașul Chevrolet Silverado primește un benzinar turboaspirat cu 4 cilindri

Premiera noului pick-up de dimensiuni mari Chevrolet Silverado a avut loc la 15 ianuarie curent. Noul pick-up full-size a fost prezentat cu 3 motorizări disponibile inițial, iar acum americanii au dezvăluit datele despre alte 3 motoare, cu care va putea fi echipat Silverado, iar cel mai curios este chiar motorul prevăzut pentru dotările incipiente – benzinarul turboaspirat cu 4 cilindri de 2.7 litri – în premieră pentru un model de astfel de dimensiuni!
Așadar, la momentul debutului General Motors a dezvăluit doar 3 propulsoare din gama motorizărilor Chevrolet Silverado: două benzinare viguroase V6 și V8 de 5.3 și, respectiv 6.2 litri, și turbodieselul Duramax de 3.0 litri. Noua unitate de 2.7 litri este cu 4 cilindri în linie și vine dotată cu turbocompresor, dispune de injecție directă, sistem start/stop și Active Fuel Management, care poate deconecta o parte din cilindri în timpul unui condus mai lejer. Puterea dezvoltată de motor constituie 314 CP și 473 Nm. Producătorul nu oferă date concrete, dar asigură, că cu acest motor Silverado atinge viteza de 60 mph (96 km/h) în "mai puțin de 7 secunde", iar capacitățile sale de tractare sunt la nivelul Ford F-150 și Ram 1500 dotate cu benzinare V6 cu un volum al motorului cuprins între 3.3 și 3.6 litri. Motorul se cuplează exclusiv la noua cutie automată cu 8 rapoarte.
Noul motor este urmat de două unități V8 pe benzină, de 5.3 și, respectiv, 6.2 litri, despre care producătorul a povestit mai amănunțit abia acum. Ambele motoare sunt echipate cu sistemul Dynami Fuel Management, care dispune de 17 regimuri de lucru a cilindrilor și poate deconecta o parte dintre acestea într-un regim de condus calm. Unitatea de 5.3 litri este capabilă să dezvolte 360 CP și 519 Nm, pe când motorul de 6.2 litri livrează 426 CP și 621 Nm. V8-ul mai mic se cuplează la aceeași cutie automată cu 8 rapoarte, prevăzută și cu benzinarul incipient de 2.7 litri, iar unitatea de 6.2 litri este echipată cu o cutie automată cu 9 rapoarte.
Afară de aceste 3 benzinare și unitatea turbodiesel, noul Silverado poate fi echipat cu două benzinare moștenite de la predecesor – V6 de 4.3 litri și V8 cu 5.3 litri. Acestea vor fi mai puțin eficiente decât motoarele enumerate mai sus, dat fiind sistemul mai puțin sofisticat Active Fuel Management, care deconectează doar jumătate din cilindri în timpul mișcării.
De aceleași motoare, inclusiv și benzinarul de 2.7 litri, va beneficia și versiunea mai "bogată" al lui Chevrolet Silverado – noul GMC Sierra, care a debutat la începutul primăverii 2018. Ambele pick-up-uri vor ajunge la dealerii americani în toamna acestui an, iar prețurile vor fi anunțate mai aproape de startul vânzărilor.
0
2,083
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!