Util: putem sau nu să trecem frontiera dacă avem amenzi neachitate?

Iată că am pășit în perioada vacanțelor de vară, mulți dintre noi planifică sau au planificată deja o călătorie peste hotarele tarii, iar dacă intenționăm să călătorim cu automobilul personal, ne întrebăm dacă nu vom întâmpina dificultăți la trecerea frontierei de stat în cazul dacă avem amenzi neachitate despre care s-ar putea nici să nu știm.
Așadar, Politia de Frontieră vine cu câteva precizări în acest caz. În timpul efectuării controlului vamal în punctele de trecere a frontierei de stat, polițiștii de frontieră vor identifica mijloacele de transport implicate în comiterea contravențiilor în circulația rutieră, depistate prin intermediul Sistemului Automatizat de Supraveghere a Circulației Rutiere "Controlul traficului". În cazul depistării abaterilor, șoferii vehiculelor depistate în comiterea contravențiilor se vor alege cu citații, care vor putea fi prezentate la Centrul Unic de Monitorizare pentru documentarea cazului şi înmânarea procesului verbal, pentru achitarea ulterioară a amenzii. După înmânarea citaţiei, însă, şoferii vor putea trece liber frontiera de stat, fără a fi obligaţi să facă cale întoarsă pentru a achita amenda. Astfel, înmânarea citaţiei are un scop informativ, şi nu impune restricţii de trecere a frontierei de stat.
Altfel stau lucrurile în cazul în care a fost comisă o infracţiune mai gravă, iar asupra şoferului a fost itentat un dosar penal sau părăsirea ţării a fost interzisă de instanţa de judecată – în acest caz trecerea frontierei va fi interzisă.
0
2,729
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!