Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Bo Andersson critică dur compania AvtoVAZ în filmul documentar "The Russian Job"

3 Mai 2018 - 17:27
Denis Godorozea
După o carieră de succes în companii precum Saab, General Motors şi GAZ, Bo Andersson a venit la şefia AvtoVAZ (Lada) în anul 2014, devenind primul CEO din străinătate pentru compania din Federaţia Rusă. La postul de director, suedezul a realizat un şir de reforme necesare, dure, şi mai puţin apreciate de acţionari sau angajaţi, însă cert este faptul, că în timpul conducerii sale Lada a lansat pe piaţă 6 modele noi, printre care Vesta şi XRAY.

"Angajaţii erau siguri că nu voi rezista mai mult de 3 luni şi voi părăsi postul" – îşi aminteşte Bo Anderson.
Totodată, pentru a reduce cheltuielile şi pentru a optimiza procesul de proiectare şi producţie, Andersson a concediat circa o treime din angajaţii companiei din Togliatti, unde la momentul venirii noului director activau 66.5 mii angajaţi. Printre primele sale decizii a fost de a expune în vânzare 18 automobile de lux, aflate în posesia companiei, cu care circulau managerii de vârf. Din banii obţinuţi în urma vânzărilor au fost reparate cantine şi WC-uri.

"WC-urile erau murdare, apa era deconectată, lipsea hârtia igienică. Mi s-a spus că e ceva normal pentru AvtoVAZ"
După doi ani de activitate în postură de director AvtoVAZ Bo Andersson a fost concediat în urma deciziei luate de şefii Rostech, al doilea cel mai mare acţionar Lada, care a rămas nemulţumit de reformele şi activitatea managerului suedez, invocând că acesta ar fi stricat relaţiile cu furnizorii şi ar fi concediat nemotivat mai mulţi angajaţi, generând, totodată, pierderi de miliarde de ruble ruseşti. Ulterior postul de director al AvtoVAZ a fost preluat de Nicolas Maure, fostul top manager Dacia.

"Toată lumea fura, pentru a trăi mai bine. Fiecare credea, că va fi scutit de conducere şi nu va fi concediat […pentru faptele comise] "
Ulterior postul TV SVT din Suedia a realizat un filmul documentar "Russian Job", pe care-l puteţi urmări mai jos, în care Andersson vorbeşte cu sinceritate despre impresiile sale în urma activităţii la cârma companiei din Togliatti.

"Dacă aş fi ştiut ceea, ce ştiu acum […despre specificul activităţii companiei], nu aş fi de accord să preiau acest post" – a conchis fostul preşedinte AvtoVAZ.

În film apar mai multe secvenţe video care surprind chiar primele zile de activitate a managerului suedez în companie, sunt reflectate relaţiile acestuia cu alţi angajaţi, dar şi specificul industriei auto din Rusia.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter