(VIDEO) Doi americani au parcurs cu Tesla Model 3 o distanta de două ori mai mare decât autonomia declarată oficial

Doi americani au înregistrat un record de autonomie pentru electrocarul Tesla Model 3, reușind să parcurgă o distanta de aproape două ori mai mare cu "un singur plin", decât autonomia declarată oficial în regim mixt pentru versiunea Long Range – 499 km.

Ideea aparține președintelui Tesla Club din Denver, SUA, Sean Mitchell, care anterior a depășit pragul de parcurs de 500 mile, reușind să parcurgă cu Tesla Model 3 circa 830 km. Tot atunci entuziastul a declarat că va reuși performanta de a depăși distanțe de peste 600 mile şi… Uite că ia reușit!
"Cursa" a început la 25 mai şi a finalizat la 27 mai 2018. De această dată Mitchell a fost acompaniat de Erik Strait, un alt fan a modelelor Tesla. Pentru a stabili recordul, cei doi entuziaști au fost nevoiți să circule în condiții extreme, fiind nevoiți să nu utilizeze sistemul de aer condiționat şi să circule cu geamurile închise, pentru o economie maximă a energiei. Astfel, temperatura aerului în habitaclu ajungea să atingă până la 42 grade Celsius. Pentru a crea condiții la maxim apropiate celor ideale, fără altitudini, semafoare şi ambuteiaje, cei doi entuziaști au ales o cursă proprie în apropiere de aeroportul orașului Denver. Pentru stabilirea recordului americanii au circulat constant 32 ore la rând cu o viteză medie cuprinsă între 20 şi 30 mph (32-48 km/h). Pentru a evita pierderea energiei la accelerare, cei doi au ales să oprească doar de câteva ori în timpul cursei, pentru a se schimba cu locurile şi a se relaxa.
Drept rezultat, după 32 ore de cursă constantă, Tesla Model 3 a reușit să parcurgă 606.2 mile, sau circa 975 km, pentru fiecare kilometru de drum fiind nevoie de 68 Vh, iar asta pe când autonomia declarată de producător pentru Model 3 Long Range constituie 499 km! Încercările nu au trecut neobservate, însă, pentru sedanul electric. La finalul cursei, când energia stocată în baterii s-a epuizat în totalitate, automobilul a "refuzat" să se încarce, chiar şi fiind conectat pentru o noapte la una din stațiile Supercharger. Ulterior, automobilul a fost evacuat la un service autorizat, pentru a stabili cauzele defecțiunilor.

Mai jos puteţi viziona secvenţa video înregistrată timp de 8 ore cu experienţa celor doi entuziaşti americani. La finalul cursei, Sean Mitchell a declarat că nu intenţionează să se oprească aici, iar data viitoare va încerca să depăşească distanţa de 700 mile (circa 1,126 km) cu Tesla Model 3.
0
3,079
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!