(VIDEO) Land Rover a marcat 70 ani de istorie
7 Mai 2018, 11:18
Land Rover marchează 70 de istorie în acest an, primul model al mărcii britanice fiind prezentat la Salonul Auto de la Amsterdam la 30 aprilie 1948.
Land Rover Series I a fost conceput de frații Maurice şi Spencer Wilks, care activau în acei ani pe posturile de inginer-șef și, respectiv, director executiv a companiei Rover.
Scăderea cererii pentru mașinile de lux în perioada de război a determinat compania să dezvolte un off-roader utilitar accesibil pentru uz agricol.
Din start Land Rover Series I a fost disponibil cu un benzinar de 1.6 litri cu 50 CP la activ şi, bineînțeles, tracțiune integrală.
Succesul modelului nu s-a lăsat aşteptat mult, iar 10 ani mai târziu apare Land Rover Series II,
urmat de Series III în 1971, iar cu 7 ani mai târziu, Land Rover
devine brand automobilistic aparte, în 1978, la 30 de ani de la lansarea primului model.
Cu prilejul aniversării, compania britanică a lansat mai multe proiecte în acest an, iar pe parcursul următoarelor luni urmează să mai bucure fanii cu versiuni şi proiecte noi.
În luna aprilie britanicii, în colaborare cu specialistul în snow-art Simon Beck, au reprezentat silueta originală a primului Land Rover în Alpii francezi la o altitudine de peste 2,700 metri, aducând omagiu conceptului iconic gândit de Maurice Wilks pe malul nisipos Red Wharf Bay, care se face cunoscut în prezent în silueta clasică Land Rover Defender.
La începutul acestui an a fost lansată ediţia limitată Land Rover Defender Works V8,
cu un benzinar aspirat natural de 5.0 litri cu 405 CP şi 515 Nm la activ.
Acesta va fi produs într-un număr de 150 unităţi, fiecare cu un preţ de minim 150 mii lire sterline.
La 30 aprilie compania britanică a marcat cei 70 ani de istorie la Jaguar Land Rover Classic Facility, unde în prezent sunt produse modelele clasice a celor două companii britanice.
La eveniment au participat ingineri şi designeri care au participat la crearea modelelor devenite legende, precum originalele Land Rover,
dar şi Range Rover şi Discovery, lansate în 1970 şi, respectiv, 1989. Evenimentul îl puteţi urmări în secvenţa video de mai jos.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,587
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!