(VIDEO) Noua limuzină rusească de lux marchează premiera la inaugurarea lui Vladimir Putin
7 Mai 2018, 16:23
Noua limuzină de lux a proiectului "Kortej" a fost dezvăluită în totalitate pentru prima dată în ziua investirii lui Vladimir Putin în postul de preşedinte a Federaţiei Ruse, astfel acesta fiind momentul culminant pentru proiectul, ce a luat start în 2012. Până în prezent designul şi datele tehnice despre noul model, care se declară că ar fi proiectat şi produs în totalitate din piese de origine rusească, a fost ascuns de ochii mulţimii.

Noul brand auto de lux din Federaţia Rusă a primit denumirea Aurus, iar curând din acest proiect vor deriva mai multe modele destinate pieţei interioare din Rusia, iar ulterior acestea vor fi exportate şi în afara ţării. Pe baza noii platforme EMP-2 în viitor vor debuta un sedan, SUV şi monovolum, care vor prelua limbajul stilistic conceput de limuzina prezidenţială.

Deocamdată oficialii nu oferă prea multe detalii despre noul model, însă
au fost dezvăluite dimensiunile acestuia: 6,620 mm în lungime, 2,000 mm în lăţime, 1,695 mm în înălţime, pe când garda la sol constituie 200 mm. Greutatea proprie a limuzinei blindate atinge 6.5 tone.

Pentru modelele de serie cei de la institutul NAMI (care au stat la bazele dezvoltării proiectului "Kortej") au apelat la ajutorul Porsche Engineering, cu care au dezvoltat o nouă unitate V8 pe benzină.
Pentru limuzina prezidenţială, însă, era prevăzută proiectarea unui motor V12 absolut nou de origine rusească, însă se pare că acest proiect a fost anulat, dat fiind faptul că limuzina debutată astăzi are propulsie hibridă, la baza căreia stă anume unitatea turboaspirată V8 dezvoltată de germani. Motorul de 4.4 litri livrează o putere maximă de 598 CP şi se cuplează la cutia automată cu 9 rapoarte KATE, de producţie rusească.

NAMI planifică să asambleze până la finele acestui an 100 automobile pe baza platformei EMP-2, afară de limuzina prezidenţială. Cel mai probabil acestea vor fi în caroserie sedan şi vor fi destinate exclusiv pieţei interioare din Federaţia Rusă, iar startul vânzărilor va fi dat la începutul anului viitor. În vara acestui an la Salonul Auto de la Moscova se aşteaptă premiera versiunilor de serie Aurus sedan, SUV şi monovolum.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
1
4,074
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!