Vânzările automobilelor electrificate ating noi recorduri în primul trimestru al acestui an

Piața automobilelor electrificate este în continuă creștere, modelele eco-friendly reușind să atragă tot mai mulți cumpărători de partea sa. În primul trimestru al acestui an piața automobilelor electrificate, printre care mild-hybrid, plug-in hybrid (PHEV) și vehicule complet electrice, a înregistrat un nou record, fiind comercializate peste 1 milion astfel de modele. Lideri în segment rămân a fi în continuare Tesla și Toyota.
În total în primele trei luni al acestui an circa 1.09 milioane persoane la nivel global au optat pentru automobile electrificate, sau cu 21% mai mult decât în aceeași perioadă al anului trecut. Lider în segmentul automobilelor hibride este Toyota, cu 338,436 unități electrificate comercializate, pe când în segmentul vehiculelor complet electrice cele mai mari vânzări le înregistrează Tesla. Din vânzările totale, circa 66% din automobile au fost cu propulsie hibridă (mild-hybrid sau PHEV)
Cele mai multe automobile electrificate au fost comercializate în Japonia, unde de la începutul anului au fost vândute circa 440 mii modele cu propulsie electrică. Japonia este urmată de China cu circa 174 mii unități cu propulsie electrificată comercializate, însă această țară a și înregistrat și cea mai spectaculoasă creștere procentuală în segmentul auto respectiv de +137%! Top trei țări cu cea mai mare cerere pentru automobilele electrificate este încheiat de SUA cu 128 mii unități comercializate.
0
1,989
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!