Varianta de serie KIA Niro EV a preluat substratul tehnic al conceptului

La începutul acestui an sud-coreenii au dezvăluit la expoziţia CES-2018 din Las-Vegas conceptul versiunii complet electrice a crossover-ului Niro. Conceptul s-a remarcat printr-un design curajos cu excese de agresivitate, tot atunci producătorul a dezvăluit informaţiile oficiale despre substratul tehnic al conceptului, care au migrat pe versiunea de top a modelului de serie. Compania prezice un succes deosebit modelului său, declarând că în luna februarie al acestui an a reuşit să înregistreze 5 mii comenzi prealabile pentru SUV-ul electric în doar 3 zile.
Varianta de serie KIA Niro EV, dezvăluită oficial la Expoziţia Internaţională a Automobilelor Electrice din Coreea de Sud (International Electric Vehicle Expo), a primit un aspect mult mai limitat, departe de cel al conceptului prezentat acum câteva luni. Astfel, crossover-ul de serie este aproape identic celorlalte versiuni Niro, excepţia fiind făcută de placa de plastic care preia locul calandrului, unde îşi face loc şi priza de încărcare, şi noua bară de protecţie faţă, cu incizii de aer un pic mai mari cu alte lumini de zi de tip LED. Totodată Niro EV va dispune de jante originale, indisponibile pe celelalte versiuni.
Iniţial Niro EV va fi oferit în două versiuni de putere şi autonomie. Variantei de top i-a revenit substratul tehnic de la conceptul prezentat mai devreme, aceasta fiind echipată cu o baterie de 64 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 380 km, pe când pentru varianta incipientă este prevăzută o baterie e 39.2 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 240 km – mai mult decât suficient pentru un crossover urban, care nu se va avânta în călătorii la distanţe lungi în afara oraşului.
Precum şi versiunile deja existente, varianta complet electrică a crossover-ului va dispune de cele mai noi sisteme de asistenţă şi siguranţă, printre care sistemul de prevenire a impactului frontal, sistemul de monitorizare a marcajului şi indicatoarelor rutiere şi un cruise-control adaptiv.
0
1,871
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!