Versiunea de adio BMW M3 CS se lansează în Europa

BMW M3 CS a fost prezentat în toamna 2017 ca cea mai performantă versiune a sedanului sport F80 al bavarezilor, iar în aceste zile ediția limitată din 1,200 unități se lansează, inclusiv, în Europa. Totodată M3 CS este și "cântecul de lebădă" al generației curente BMW M3.
BMW M3 CS (Club Sport) are sub capotă benzinarul turboaspirat S55 de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, ce livrează 460 CP și 600 Nm, sau cu 10 CP și 50 Nm mai mult decât în cazul M3 Competition Package. Motorul se cuplează la cutia robotizată M DCT cu 7 trepte și dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe puntea spate. Sedanul este capabil că accelereze până la 100 km/h în 3.9 secunde, viteza maximă fiind limitată la 280 km/h.
BMW M3 CS este și cu 50 kg mai ușor (1,580 kg) decât versiunea "standard" M3, iar în mare parte acest fapt se datorează elementelor din fibră de carbon, printre care splitterul frontal, difuzorul posterior, capota, eleronul de pe capacul portbagajului și plafonul.
Producția BMW M3 a fost încheiată în luna ianuarie al acestui an. Pensionarea modelului a fost anticipată de costurile suplimentare necesare pentru adaptarea caracteristicilor ecologice și de consum pentru noul standard WLTP. Astfel, ediția limitată M3 CS devine versiunea de adio a sedanului de performanță în caroseria F80, iar în total vor fi produse 1,200 astfel de modele la nivel global.
0
1,965
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!