Viitoarea Lada 4x4/Niva va avea la bază platforma Dacia Duster!

Viitoarea generaţie Lada 4x4, cunoscută şi cu denumirea Niva, va fi construită pe platforma tehnică Renault-Nissan. Noul offroader rusesc urmează să fie lansat după anul 2019.

Primele informaţii oficiale despre viitoarea generaţie a offroader-ului rusesc Lada 4x4 au fost comunicate pentru agenţia de presă TASS de către directorul AvtoVAZ (Lada) Nicolas Maure, care în trecut a ocupat postul de director Dacia. Maure a declarat, că viitoarea generaţie Lada 4x4 va fi dezvoltată pe platforma Renault-Nissan, care în prezent sunt acţionarii majoritari al producătorului auto din Federaţia Rusă.
Offroader-ul va primi platforma CMF-B LS, derivată din vestita plaformă B0, care a stat la baza primelor generaţii Dacia Logan/Sandero şi Duster. Aceasta este o platformă tehnică modulară modernizată a versiunii precedente B0, care va fi folosită ulterior la crearea unui număr vast de modele low-cost din cadrul alianţei Renault-Nissan, printre care viitoarele modele Dacia, printre care Logan şi Duster, şi Lada.
CEO-ul AvtoVAZ nu a precizat, la ce etapă se află în prezent dezvoltarea noii generaţii Lada 4x4, precizând că Alianţa încă nu a luat o decizie definitivă în acest sens, iar informaţii noi despre termenii lansării noului offroader vor apărea în următoarele luni. În presa rusă se vehiculează că noul model va fi prezentat după anul 2019, iar actualul model ar putea rămâne pe linia de asamblare până în 2021.
0
2,766
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!