Volkswagen și Apple vor crea un pilot automat comun? Giganții au semnat un contract

Giganții Volkswagen și Apple au semnat un contract de cooperare pentru crearea unui automobil autonom, sau unui sistem de pilot automat. Companiile încă nu au confirmat faptul înțelegerilor, însă conform surselor apropiate cotidianului The New York Times, după o perioadă de negocieri, părțile au semnat un contract de cooperare.
Americanii nu au reușit să obțină prea multe informații, însă. Nu se cunoaște sfera concretă de cooperare și ce obligațiuni și-au asumat părțile. Totodată The New York Times stipulează, că Volkswagen urmează să pregătească câteva prototipuri Transporter T6 pentru sistemul de pilot automat dezvoltat de, sau în comun acord cu Apple. Anterior se anunța că gigantul american a patentat un sistem de navigație pentru pilotul automat de producție proprie, și nu un electromobil autonom. Decizia de a renunța la crearea unui propriu automobil a venit după ce mai mulți ingineri angajați în dezvoltarea proiectului "Titan", care trebuia să evolueze într-un automobil autonom, au părăsit compania americană.

The New York Times mai precizează, că până a ajunge la o înțelegere cu Volkswagen, Apple ducea tratative asemănătoare cu producători auto precum BMW și Mercedes-Benz.
0
1,882
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!