Alfa Romeo pensionează coupe-ul 4C din cauza vânzărilor prea mici

Alfa Romeo va pensiona coupe-ul 4C – începând cu anul viitor modelul va părăsi linia de producţie a constructorului italian. Versiunea decapotabilă a acestuia 4C Spider rămâne în gamă, dar va simţi o scumpire de cel puţin 1,000 dolari. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii Alfa Romeo.
Motivul de bază care a determinat conducerea Alfa Romeo să ia această decizie este cererea extrem de mică şi în continuă scădere pentru model: în 2016 italienii au comercializat doar 1,179 exemplare 4C, anul 2017 a fost finalizat cu un total de 871 exemplare, iar primele 5 luni ale acestui an au fost şi mai dezastruoase – doar 121 exemplare vândute, ceea ce înseamnă că până la sfârşitul acestui an pe Bătrânul Continent Alfa Romeo 4C va fi vândut într-un număr de până la 400 exemplare, iar asta conform unor prognoze optimiste. Deocamdată, însă, a fost confirmat doar că coupe-ul părăseşte piaţa americană, unde acesta se vinde şi mai rău – doar 95 exemplare în primele 5 luni ale acestui an, însă cu siguranţă ulterior modelul va fi eliminat definitiv din gamă.
Anterior, reprezentanţii FCA anunţau un plan de reorganizare pentru uzinele sale din Italia, unde mai multe linii de asamblare vor fi rezervate producţiei modelelor de top, cu un preţ piperat, în schimbul celor mai accesibile. Totodată până în 2022 italienii se pregătesc să lanseze un nou coupe, de dimensiuni mai mari, care va avea un substrat tehnic comun cu sedanul Giulia şi va primi denumirea GTV. În acelaşi timp Alfa Romeo pregăteşte lansarea a 3 SUV-uri noi, pe lângă actualul Stelvio.

Amintim, că coupe-ul Alfa Romeo 4C este propulsat de benzinarul turboaspirat de 1.75 litri cu 240 CP şi 350 Nm la activ. Cuplul este transmis pe puntea spate prin intermediul unei cutii robotizate cu 6 trepte şi dublu ambreiaj. Acelaşi propulsor se regăseşte şi pe decapitabila 4C Spider.
0
2,299
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!