Am văzut pe viu exemplare BMW, MINI şi Rolls-Royce din filme renumite! Reportaj Concorso de Eleganza 2018, ep. 9. (VIDEO)

Ediţia din acest an a Concorso d’Eleganza a avut Hollywood-ul şi filmele drept tematică principală, iar asta înseamnă că nu se putea trece fără o expoziţie specializată, dedicată actorilor motorizaţi din filme. Şi dacă maşinile clasice au figurat în relatările noastre anterioare, această relatare vă va prezenta maşinile mai moderne ale celor de la BMW Group, care şi-au făcut apariţia în pelicule renumite!

1. Mini 1000.
Film: Mr. Bean.
An lansare: 1989-1995.

Da, asta e maşina renumită a lui Mister Bean, iar exemplarul pe care-l vedeţi în imagine e chiar cel care a figurat în renumita serie de filme britanice. Organizatorii s-au gândit că i-ar şade bine şi cu câteva acareturi folosite în film, aşa că au montat şi un fotoliu pe acoperiş, similar unei scene din film. Maşina avea un motor de 1.0 litru sub capotă, care livra 39 CP la 5,250 rpm şi putea dezvolta o viteză maximă de 132 km/h.

2. MINI COOPER.
Film: The Italian Job.
An lansare: 2003.

Pelicula „The Italian Job” a marcat adevărata renaştere a mărcii MINI sub umbrela celor de la BMW, iar performanţele celor 3 maşinuţe din film le-au făcut imediat admirate şi dorite. Cu cei 115 CP scoşi din motor, micuţele maşinuţe au putut să facă minuni, datorită proporţiilor, construcţiei şi greutăţii mici, iar cele două linii albe pe capotă le-au spus tuturor cum poate arăta un MINI într-un nou secol!

3. BMW S 1000 XR.
Film: Resident Evil. The Final Chapter.
An lansare: 2016.

Mila Jovovici, în Resident Evil, avea nevoie de o motocicletă rapidă şi durabilă, iar acest BMW S 1000 XR, care scoate lesne 160 CP şi care zboară cu uşurinţă la peste 200 km/h, era candidatul perfect. Şi unde mai pui că motocicleta mai şi arată bestial.

4. BMW Z3 Roadster.
Film: James Bond 007 – The GoldenEye
An lansare: 1995.

Filmul GoldenEye din seria James Bond e creditat adeseori ca fiind unul din cele mai bune din întreaga serie şi cu siguranţă cel în care Peter Brosnan a avut cea mai bună performanţă de actor. Dar, deşi în primele cadre de film, agentul 007 îţi conduce Astonul clasic, BMW Z3 este cel care-l ajută să facă faţă unei noi lumi, echipat corespunzător, bineînţeles. Maşina de producţie dezvolta doar 115 CP şi atingea 194 km/h, dar în mâinile unui agent abil şi asemenea performanţe au fost suficiente pentru a salva lumea!

5. BMW Z8.
Film: James Bond 007 – The World is Not Enough
An lansare: 1999.

Anii au trecut, şi agentul 007 a trecut la o maşină mult mai serioasă din punct de vedere al performanţei. Acum avea deja 400 CP sub capotă, izvorâţi dintr-un motor de 4,941 cm cubi. Prin urmare, misiunea de salvare a omenirii a devenit oarecum mai simplă. Dar, de fapt, lucrurile sunt întotdeauna complicate şi întortocheată în filmele cu James Bond. Însă BMW-ul ăsta Z8 a alergat cu multă demnitate în această peliculă!

6. ROLLS-ROYCE PHANTOM COUPE V16.
Film: Johnny English – Reborn.
An lansare: 2011.

Chiar şi atunci când participă la o parodie, BMW Group ştie s-o facă serios. Şi dacă Johnny English îl parodiază pe agentul 007, atunci s-o facă aşa cum trebuie, cu o maşină serioasă de tot. Adică un Rolls-Royce experimental cu motor V16 de 9.0 litri, în a cărui fişă tehnică, la capitolul putere maximă şi viteză maximă scrie simplu „suficient”.

7. BMW M3.
Film: Mission Impossible – Rogue Nation.
An lansare: 2015.

La câte a avut de suferit acest BMW M3 de 431 CP, gonind pe străzile Marocului, nu putea veni altfel la Concorso decât în stare naturală, cu cicatrici. Cu siguranţă, însă, misiunea sa imposibilă din Rogue Nation a fost îndeplinită cu vârf şi îndesat!

8. BMW S 1000 RR.
Film: Mission Impossible – Rogue Nation.
An lansare: 2015.

Acelaşi film, un alt vehicul la fel de spectaculos. Şi facă v-aţi întrebat vreodată cum au fost filmate acele scene de goană cu motocicleta, aveţi răspunsul în aceste imagini! Iar motocicleta e capabilă de performanţe nebănuite – 193 CP la 13,000 rpm şi o viteză maximă aproape cosmică!

9. BMW 640d CONVERTIBLE.
Film: Mission Impossible – Ghost Protocol.
An lansare: 2011.

Aproape că ţi-e milă de această maşină când o vezi atât de prăfuită, expusă aici, la Concorso d’Eleganza! Dar nici misiunea din Ghost Protocol nu i-a fost uşoară. Pe cât de imposibilă a fost, pe atât de spectaculoasă a fost execuţia!

10. BMW R nineT SCRAMBLER.
Film: Mission Impossible – Fallout.
An lansare: 2018.

Aici avem o prefaţare a unui film care încă nu s-a lansat! E vorba de ultima peliculă din seria Mission Impossible, care se va lansa abia în iulie 2018 şi care va avea drept protagonist acest minunat BMW R nineT Scrambler! Pentru noi, extazul e şi mai mare, or din coloana noastră expediţională, cu care am venit la Concorso d’Eleganza, face parte şi un BMW R nineT! Încă o dată, ne confirmă cât de bună ne-a fost alegerea! Iar ce va face R nineT Scrambler în următoarea peliculă Mission Impossible – ne rămâne de văzut în curând!
Vedeţi mai jos şi câteva secvenţe video cu acţiune din filmele în care maşinile de mai sus s-au remarcat!
1
4,262
GALERIE FOTO (38 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (10 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!