Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aston Martin Rapide se prezintă în versiunea de adio AMR

13 Iunie 2018 - 11:16
Denis Godorozea
Aston Martin se pregăteşte să pensioneze coupe-ul cu 4 uşi Rapide, iar cu această ocazie prezintă versiunea de adio, ce a primit denumirea AMR (Aston Martin Racing), care devine şi cel mai puternic Rapide din gamă. Aston Martin Rapide, cel mai probabil, nu va avea un succesor direct, însă ulterior britanicii îl vor substitui cu un alt model cu 4 uşi cu propulsie electrică.
Cele mai importante modificări au intervenit sub capota supercar-ului. Unitatea aspirată natural V12 de 6.0 litri a primit un surplus de putere de 43 CP şi livrează acum 603 CP. Cuplul maxim a rămas la acelaşi nivel de 630 Nm, precum şi timpul de accelerare până la 100 km/h – 4.4 secunde. Viteza maximă constituie 330 km/h, sau cu 3 km/h mai mult decât anterior. Alte modificări realizate de specialiştii de la AMR au adaptat coupe-ul cu 4 uşi pentru cursele de circuit.
Aston Martin Rapide AMR s-a ales cu o suspensie resetată, cu o gardă la sol micşorată cu 10 mm. Sistemul de frânare a primit discuri de frână carbon ceramice, de dimensiuni similare celor standard – 400 mm pentru puntea faţă şi 360 mm pentru puntea spate, însă acestea beneficiază de un sistem de răcire mai eficient, pentru a face faţă provocărilor pe pista de curse.
Pentru o aerisire mai eficientă a frânelor, Aston Martin Rapide AMR va fi "încălţat" în jante de 21 inch – pentru prima dată pe modelele de serie Aston Martin.

Exteriorul versiunii AMR diferă de cel al coupe-ului standard cu un nou calandru, bară de protecţie faţă cu splitter integrat şi lumini de zi de tip LED, praguri laterale, difuzor integrat în bara de protecţie spate şi un eleron la posterior, realizat din fibră de carbon.
Capota este compusă din fibră de carbon şi dispune de incizii de aer mai mari. Interiorul versiunii de adio se face dominat de Alcantara şi inserţii din fibră de carbon, iar opţional Rapide AMR poate avea un volan preluat de la coupe-urile One-77.
Aston Martin Rapide AMR va fi produs într-un tiraj de 210 exemplare. Preţul de start în Marea Britanie constituie 195 mii lire sterline, pe când versiunile standard au un preţ de bază de 153 mii lire sterline. Primele exemplare vor fi livrate clienţilor până la sfârşitul acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter