Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW ar putea să închidă uzinele MINI şi Rolls-Royce din Marea Britanie în urma Brexitului

26 Iunie 2018 - 12:02
Denis Godorozea
Concernul BMW va fi nevoit să-şi închidă uzinele din Marea Britanie, unde în prezent sunt produse modelele MINI şi Rolls-Royce, în cazul în care Brexitul va afecta procesul de aprovizionare, ceea ce va duce la stoparea producţiei şi pierderi financiare colosale pentru concern.
În prezent circa 60% din cele 378 mii exemplare MINI produse anual sunt asamblate la uzina bavarezilor din Oxford. Tot pe teritoriul Regatului Unit BMW produce automobilele Rolls-Royce şi motoare pentru întreaga gamă de modele din cadrul concernului. Uzinele din Swindon, Hams Hall şi Oxford enumeră circa 6,300 angajaţi, care ar putea rămâne fără locuri de muncă de pe urma Brexitului.
Lucrurile se agravează de faptul, că circa 90% din componentele folosite de MINI şi Rolls-Royce în producţia modelelor sale sunt importate din exteriorul Regatului Unit. Astfel, potrivit managerului vamal din cadrul companiei bavareze Stephan Freismuth, introducerea taxelor vamale şi stoparea componentelor destinate uzinelor din Marea Britanie în vamă va creşte simţitor costurile de producţie pentru modelele MINI şi Rolls-Royce, dar şi motoarele BMW produse aici. Acest fapt va genera pierderi mari companiei, dar şi va spori preţul final al modelului pe piaţă, ceea ce va face modelele britanice mai puţin competitive.
Reprezentanţii BMW au asigurat, că compania este preocupată în prezent de identificarea unor soluţii pentru problemele care vor putea fi generate ulterior în urma Brexitului şi va face tot posibilul pentru a menţine activitatea uzinelor de pe teritoriul Regatului Unit. Totodată BMW poartă convorbiri cu oficiali britanici de rang înalt, pentru a preveni perturbările aprovizionării cu componente auto a uzinelor din Marea Britanie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter