Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

BMW raportează despre creşterea vânzărilor electromobilelor sale cu 41% în acest an

Concernul BMW a făcut publice rezultatele activităţii sale pentru primele cinci luni ale acestui an. La nivel de grup, vânzările concernului german au cunoscut o creştere de 1.6% comparativ cu aceeaşi perioadă al anului trecut, cea mai mare creştere revenind automobilelor electrificate din gama concernului, care au cunoscut o majorare a cererii de 41%!
De la începutul anului BMW Group a comercializat peste un milion de vehicule la nivel global, dintre care circa 46 mii automobile comercializate au propulsie hibridă sau complet electrică. Astfel, la creşterea de 41% în segmentul electromobilelor cel mai mult a contribuit diviziunea BMW i, urmată de BMW i Performance şi MINI Electric. Unele pieţe au indicat pentru concern o cerere mai mare pentru modelele electrificate, decât pentru cele echipate doar cu motoare cu ardere internă. Una dintre aceste pieţe este Norvegia, unde în primele cinci luni ale acestui an au fost cumpărate 4,125 modele electrificate BMW şi MINI.
Totodată, bavarezii au anunţat obiectivul pentru acest an: în 2018 concernul estimează să vândă nu mai puţin de 140 mii automobile electrice. Pentru atingerea acestui scop, bavarezii au anunţat anterior investiţii de peste 300 milioane euro în uzina din Leipzig, pentru a spori producţia până la 350 mii exemplare anual, pe când la moment uzina este capabilă să producă până la 250 mii automobile. Pentru a satisface cererea mare pentru modelele BMW i, germanii vor spori producţia acestora în toamna acestui an de la 130 la 200 unităţi pe zi.
0
565
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!