Bentley marchează succesul de la Pikes Peak cu o ediţie specială pentru Bentayga

Volkswagen marchează succesul modelelor sale pe Pikes Peak, înregistrat în acest week-end, bolidul de performanţă I.D. R Pikes Peak şi SUV-ul niţel modificat Bentley Bentayga, care a devenit cel mai rapid SUV de serie pe traseul din Colorado, înregistrând un timp de 10 minute 49.9 secunde.
Pentru a marca victoria cei de la Bentley au anunţat o ediţie limitată de doar 10 exemplare Bentayga, realizate în stilistica SUV-ului care a adus recordul mărcii şi concepute de atelierul din cadrul companiei britanice Mulliner. La exterior modelele seriei speciale vor putea fi distinse prin culorile de negru "Beluga" şi de verde "Radium", şi prin jantele de 22 ţoli bicolore, ce combină aceste două nuanţe.
Pe caroserie îşi vor face apariţia siglele Pikes Peak, iar elementele exterioare cromate vor fi substituite cu unele de culoare neagră. Caracterul sportiv al SUV-ului este accentuat de un splitter frontal, difuzor integrat în bara de protecţie spate şi un spoiler, toate realizate din fibră de carbon.
La interior clienţii vor fi alintaţi de tapiserie din piele de culaore neagră cu cusături Key Lime şi elemente din Alcantara, care se găseşte inclusiv şi pe volan şi levierul cutiei de viteze. Pe bord îşi fac apariţia inserţii din fibră de carbon cu reprezentarea grafică a traseului Pikes Peak.
Din punct de vedere tehnic modelele ediţiei speciale rămân identice versiunilor de serie Bentley Bentayga cu benzinarul W12 de 6.0 litri. Însă acelaşi motor standard a propulsat modelul, care a reuşit să înregistreze un nou record printre SUV-urile de serie pe Pikes Peak. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, şi livrează 608 CP şi 900 Nm. Apariţia versiunii limitate în Europa se aşteaptă în luna august a acestui an.
0
2,055
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!