Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bogward BX7 se lansează în Europa cu primele probleme organizatorice

29 Iunie 2018 - 11:34
Denis Godorozea
Brandul relansat Bogward revine oficial pe piaţa europeană! Primul model disponibil în Europa va fi SUV-ul BX7, iar marea revenire începe cu piaţa germană, unde producătorul îşi are sediul. De menţionat, însă, că marca aparţine în prezent companiei Foton, cu sediu la Beijing, iar deciziile determinante sunt luate anume în China.
Anterior Bogward anunţa despre intenţia de a începe producţia modelelor sale în Germania, însă problemele cu achiziţionarea lotului şi construcţia uzinei a determinat conducerea companiei să amâne startul producţiei germane cel puţin pentru anul 2019. Astfel, modelele comercializate în Europa vor fi de producţie chineză în prima perioadă. Totodată, compania se va confrunta cu probleme de distribuţie, dat fiind faptul că nu a reuşit să dezvolte o reţea de reprezentanţe şi showroom-uri, unde să fie expuse modelele sale, iar doritorii să poată face cunoştinţă cu modelele "pe viu". Din acest motiv, vânzările SUV-ului BX7 vor avea loc în spaţiul web, iar pe teritoriul Germaniei automobilele vor fi livrate prin intermediul companiei de închirieri auto Sixt, care va livra SUV-ul chiar la domiciliul clienţilor.
Obligaţiile deservirii tehnice au fost preluate de compania ATU cu o reţea 550 staţii de deservire pe întreg teritoriul Germaniei, pe când alte 30 reprezentanţe se vor specializa pe lucrări mai complicate, precum reparaţia caroseriei.
Iniţial Bogward BX7 va fi disponibil cu o singură motorizare, ce are la bază un benzinar turboaspirat de 2.0 litri cu 224 CP şi 300 Nm la activ, cuplat la o cutie automată cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe ambele punţi. Versiunile hibride, anunţate anterior, vor lipsi din lista motorizărilor deocamdată, ceea ce face SUV-ul chinez şi mai necompetitiv, de rând cu lipsa reţelei de showroom-uri.
Lipsa alegerii se atestă şi la capitolul "dotări". Unicul nivel de echipare disponibil pentru germani va fi cel de top. Acesta include un sistem de climatizare automat, sistem de navigare, camere de luat vederi la 360 grade, sistem multimedia cu ecran tactil de 12.3 inch, planşă de bord digitală cu un design apropiat celei de pe noile BMW X5 şi Seria 8 Coupe, plafon panoramic, conectivităţi pentru gadgeturi şi internet. Preţul pentru SUV-ul în dotarea respectivă cu benzinarul de 2.0 litri constituie 44,200 euro, doar cu puţin mai ieftin decât în Germania sunt comercializate SUV-urile premium Audi Q5, care au un preţ de start de circa 46 mii euro. Însă compania a asigurat, că până la sfârşitul acestui an în Europa vor apărea dotări incipiente, cu un preţ de sub 40 mii euro.
Începând cu anul viitor Bogward va da startul cuceririi altor pieţe din Europa. Până în prezent SUV-ul a fost disponibil doar în China, unde acesta a fost vândut într-un tiraj de peste 100 mii exemplare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter