Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bolidul hibrid Porsche 919 Hybrid Evo a stabilit un nou record absolut de timp pe Nurburgring

29 Iunie 2018 - 14:29
Denis Godorozea
Porsche a stabilit noul record absolut de timp pe Nurburgring cu bolidul 919 Hybrid Evo. Prototipul german, la volanul căruia s-a aflat Timo Bernhard, a bătut recordul stabilit acum 35 ani în urmă, reuşind să parcurgă renumitul traseu în 5 minute 19.546 secunde. Recordul anterior aparţine, de altfel, unui alt bolid german – Porsche 956C, pilotat de Stefan Beloff, care a reuşit să parcurgă circuitul în 6 minute 11.13 secunde în 1983.
Pentru stabilirea noului record echipa a folosit bolidul Porsche 919 Hybrid Evo, care a participat anterior la cursele de anduranţă de la Le Mans în clasa LMP1. Pentru a stabili recordul, inginerii au exclus toate restricţiile impuse de regulamentul curselor de anduranţă, iar drept rezultat puterea propulsiei hibride, cu benzinarul V4 turboaspirat de 2.0 litri, a crescut de la 500 la 720 CP.
Totodată, a fost îmbunătăţit sistemul de recuperare a energiei ERS şi aerodinamica bolidului, prin instalarea unui nou difuzor frontal, praguri laterale şi eleron la posterior, care nu s-ar încadra în normele WEC, însă. Graţie modificărilor exterioare, puterea de apăsare a bolidului s-a mărit cu 53%, comparativ cu bolidul antrenat în cursele de anduranţă. S-a recurs şi la reducerea greutăţii cu 39 kg, bolidul ajungând să cântărească 849 kg pe Nurburgring.
Amintim, că recordul de timp în rândul automobilelor de serie de asemenea aparţine unui model german – Porsche 911 GT2 RS, şi constituie 6 minute 47.25 secunde.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter