Cadillac va lansa pilotul automat pe modelele de serie din 2020

Cadillac a lansat prima versiune de pilot automat Super Cruise pe versiunile de serie a navei amiral CT6 anul trecut. Sistemul dezvoltat de compania americană este unul revoluţionar şi se dovedeşte a fi mai performant, decât cel dezvoltat de Tesla, iar automobilele complet autonome vor fi produse începând cu 2020.
Sistemul botezat de americani "Super Cruise" se enumeră printre cele mai performante sisteme de pilot automat disponibile în prezent pe automobilele de serie. Acesta include un set de radare, un lidar, camere de luat vederi şi sistem de navigare de maximă precizie, mai eficient decât celelalte sisteme de navigare de 4-8 ori. Cu regimul Super Cruise inclus, șoferul poate lua mâinile de pe volan în timpul deplasării pe şosea, pe când sistemul dezvoltat de Tesla impune șoferul să țină mâinile pe volan în timpul rulării. Totodată, șoferii Cadillac sunt obligați să supravegheze acțiunile automobilului pentru a interveni în caz de necesitate urgentă şi vor purta răspunderea în totalitate în cazul provocării unor accidente.
Opțiunea Super Cruise este disponibilă pentru Cadillac CT6 din toamna anului trecut şi poate fi comandată împreună dotarea top Premium Luxury contra preţului de 5,000 dolari, fiind inclusă standard în echiparea de top Platinum.
În prezent americanii continuă dezvoltarea proiectului Super Cruise şi sistemelor de comunicații V2V (vehicle to vehicle), care permite comunicarea automobilelor dotate cu un sistem similar într-o rază de 300 metri, şi V2X, care permite automobilului să comunice cu serviciile de urgență sau chiar şi cu semafoarele! Reprezentanții companiei declară că începând cu 2020 de o versiune mai performantă a prezentului pilot automat vor dispune toate modelele din gama Cadillac, iar ulterior sistemul va fi oferit şi pe modelele celorlalți producători din cadrul concernului – Chevrolet, Buick şi GMC.
0
1,932
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!